Helyi közélet

2012.12.07. 14:33

Már tényleg itt van a tél: havas-szeles hétvége jön

Budapest, Miskolc - A meteorológiai előrejelzések szerint ezen a hétvégén országszerte rendkívül erős havazás várható, több helyen pedig hóátfúvásokra is lehet számítani, figyelmeztetett közleményében pénteken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs főosztálya.

Budapest, Miskolc - A meteorológiai előrejelzések szerint ezen a hétvégén országszerte rendkívül erős havazás várható, több helyen pedig hóátfúvásokra is lehet számítani, figyelmeztetett közleményében pénteken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs főosztálya.Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagyobb mennyiségű hó a déli és keleti, a legkevesebb az északi területeken várható, az előrejelzési térképek szerint pedig megyénk dél-borsodi, zempléni területein várható jelentősebb, 5-10 centiméternyi havazás, amit azonban a széllökések komoly hóakadállyá hordhatnak össze. A közútkezelő figyelmeztetése szerint egyes régiókban akár 40 centiméternyi friss hó is hullhat, és a közútkezelő teljes gépparkjával azon fog dolgozni, hogy megszüntesse majd a hóakadályokat, a társaság ugyanakkor arra kéri a közlekedőket, hogy csak halasztatatlan ügyben és csak a téli közlekedésre megfelelően felkésztette járművel keljelek útra.

A közútkezető hóeltakarításra és síkosságmentesítésre felkészített járművei és 78 üzemmérnökségének közel 3500 dolgozója 12 órás váltásban dolgozik ezen a hétvégén is. A társaság összesen mintegy 750 gépe áll bevetésre.

Amennyiben a közlekedők elakadnának járművükkel a hófúvás miatt, segítséget a tűzoltóságtól kérhetnek a 105-ös vagy a 112-es általános segélyhívó számon. Egyedül sose induljanak el segítséget keresni! Az autósok indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a megyei ügyeleteken kaphatnak. A társaság weboldalán, naponta többször frissítik az útállapotokra vonatkozó információkat és hasznos téli közlekedési tanácsokat is találhatnak az érdeklődők, áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában