Helyi közélet

2012.12.01. 12:57

„A hazáért, a demokráciáért!” - Nyilatkozat

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, nagy sajnálatára, újfent, mély felháborodásának kell hangot adnia!

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, nagy sajnálatára, újfent, mély felháborodásának kell hangot adnia!Jakab Péter - a Jobbik megyei és miskolci alelnöke bejelentette-, hogy „pénteken megalakul a Szebb Jövőért Polgárőr egyesület miskolci egysége.” (http://www.boon.hu/polgarorseg-lehet-e-a-szebb-jovoert-polgarorseg/2135120)

Kénytelenek vagyunk az Unió tagállamában, a szélsőséges nézeteiről ismert politikai párt által terjesztett uszítássokkal, gyűlöletkeltéssel szinte már nap mint nap foglalkozni.

Vérlázítónak tartjuk, hogy az október 17-ei jobbik demonstráción - ahol nyíltan vállalt cigányellenes, gyűlöletkeltő mondatok hangzottak el- jelen voltak félkatonai szervezetek, többek között a megalakult Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület is.

Ezzel egyértelművé válik az alakuló miskolci félkatonai szervezet célja, ami nem más, mint polgárháborús klíma szítása.

A napokban Gyöngyösi Márton parlamenti beszédében elhangozott zsidó listázásra való felszólítás tovább bátorítja az ilyen paramilitáris egységek erőszakra való buzdítását.

Szándékosan politikai csatatérré akarják formálni országunkat, városunkat. A szélsőséges populista párt taktikája lassan mindenki számára ismerté válik. Pontosan tudjuk, hogy a hozzájuk hasonló fajvédőknek (1920-40-es évek) sem volt politikailag komoly súlyuk, de tevékenységükkel olyan ideológiát teremtettek, ami évek múlva népirtáshoz, s nemzeti tragédiához vezetett. A fajvédelem sem akart genocídiumot, „csak” korlátozni szerette volna a számára nem megfelelő országlakosokat. De követőik - például az Ébredő Magyarok Egyesülete - már hajlamos volt az erőszakra, ahogyan ez ma is tapasztalható és feltételezéseink szerint várható a most alakuló „polgárőrségtől” is.

Nem engedhetjük, hogy Gyöngyöspata mintájára félkatonai szervezetek átvegyék az állami erőszak monopóliumát pusztán politikai haszonszerzés céljából.

Tűrhetetlennek tatjuk az önbíráskodás minden formáját, kimondottan csak a magyar állam gyakorolhatja az erőszak monopóliumát.

Elegünk van abból, hogy kibúvókat keresve különböző jogszabályok felolvasásával, nem figyelembe véve a legmagasabb jogforrást és egyéb nemzetközi egyezményeket, a gyűlöletkeltő, bűnbakképző, mechanizmusok következmények nélkül és büntetlenül maradnak.

Igen, a gyülekezési és egyesülési jog alapvető emberi jog, valamint „gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják”. Azonban az sem elfelejtendő, hogy „a gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével”. Gyöngyöspata nem volt kellő bizonyíték?

Ezúton kérjük a rendőrségtől, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, hogy a fent említett félkatonai szervezetek ne masírozhassanak városunk utcáin.

Ismét számítunk azoknak a demokratikus pártoknak, egyházaknak, szervezetnek, aktivistáknak és az aggódó polgároknak a támogatására, akik nyíltan elutasítják a gyűlöletkeltés, a megfélemlítés minden formáját.

Mi nem fogjuk „pisszenés nélkül” tűrni, hogy támadást indítsanak a demokráciánk ellen, hiszen nem politikai sikerekre vágyunk.

DOSTA! ELÉG!

- Váradi Gábor Miskolci-CNÖ elnök -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában