Helyi közélet

2012.12.18. 16:13

Bencze János emlékverseny a Factory Arénában

Miskolc - A Bencze János Lövész Klub az egykor működött BEFAG-FETE Lövész Klub reinkarnációjaként lépett vasárnap versenyrendezéssel a megye sportlövész társadalma elé.

Miskolc - A Bencze János Lövész Klub az egykor működött BEFAG-FETE Lövész Klub reinkarnációjaként lépett vasárnap versenyrendezéssel a megye sportlövész társadalma elé.Bencze János volt a BEFAG-FETE LK elnöke, edzője, mindenese. Olyan szakember, aki amellett, hogy sikeres nevelő edzőként számos versenyzőt indított el a nagy sikerek felé, a sportág iránti határtalan odaadásával, nagy munkabírásával személyes például is szolgált a fiatal sportolóknak, akik igazi szeretettel vették körül. Korai, váratlan halála után nem volt, aki tovább vigye az ő tevékenységét, így az egyesület alvó állapotba került.

2010 utolsó hónapjaiban született meg az elhatározás, hogy a klub ismét működjön. Aki az elhatározásnak és az eddigi megvalósításnak élére állt, Daragó István volt. Mellette Neubauer Miklós vett elsősorban részt az újraindulásban. A klub tagjai döntöttek arról, hogy az egyesület felveszi Bencze János nevét. Nagyon sok teendő volt. A klub rögzített céljai elsődlegesen az utánpótlás-nevelés, másrészt a tömegsport- lehetőség biztosítása az érdeklődőknek, majd pedig az ezekből kinövő minőségi sport felépítése. Ezeknek a céloknak az eléréséhez a legfontosabb feltétel egy kiváló edző megtalálása és egy légfegyeres lőtér kialakítása volt. A jó edző egy szerencsés véletlen folytán találtatott meg Monostory Judit - szintén egykori Bencze János tanítvány, korábbi magyar válogatott kerettag - személyében. A lőteret pedig az egykori kohászat területén működő, a fiatalok által jól ismert Factory Extrém Sport Centrum alagsorában sikerült teljesen önerőből megvalósítani. Szabó Gábort nagy szerepet vállal a mindennapi feladatok elvégzésében.

Ózdtól Taktaharkányig

A verseny szervezői Gyapjas Sándort, a Miskolci Egyetem Lövészklub edzőjét kérték fel a vezetőbírói munkakör ellátására. Az eredmények kiértékelésében Ullik Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportlövők Szövetségének főtitkára is segédkezett. A versenyre Ózdról, Taktaharkányból, Szerencsről és Miskolcról is érkeztek klubok. Két versenyszámban (nyílt irányzékú légpuska 20 lövés, és légpisztoly 20 lövés) 4 kategóriában (18 év alatti és feletti férfi-női) álltak lőállásba a versenyzők. Bencze Jánosné adta át az érmeket és okleveleket. A legjobb 18 év alatti sportoló, Porkoláb Gábor egy serleget vihetett haza. Jelenleg a klub még az ifjú reménységeket toborozza, így várjuk minden érdeklődő jelentkezését a [email protected]-ra.

ÉM


Eredmények

  • Nyílt irányzékú légpuska 20 lövéses, fiú egyéniben 1.Bukovszky Péter (THLK), 
  • nyílt irányzékú légpuska 20 lövéses, férfi egyéniben 1. Bukovszky Róbert (THLK), 
  • nyílt irányzékú légpuska 20 lövéses, női egyéniben 1. Király Kármen (Bencze János LK.), 
  • légpisztoly 20 lövéses, fiú egyéniben 1. Porkoláb Gábor (THLK),
  • légpisztoly 20 lövéses, férfi egyéniben 1. Huszti Róbert (MVSE),
  • légpisztoly 20 lövéses, leány egyéniben 1. Harczos Adrienn (MELK),
  • légpisztoly 20 lövéses, női egyéniben 1. Tomkó Anna (MELK).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában