Helyi közélet

2012.11.06. 08:27

Prepart 2012 kiállítás

Sárospatak - November 10-én Sárospatakon a Művelődés Házában Prepart 2012 címmel kiállítás nyílik a sárospataki volt rajz szakos tanítóképzősök munkáiból. Az első ilyen tárlatot 2007-ben tartották, a Sárospataki Tanító Képezde másfél százados létrejöttének az évfordulóján. A kezdeményezésből mára hagyomány lett.

Sárospatak - November 10-én Sárospatakon a Művelődés Házában Prepart 2012 címmel kiállítás nyílik a sárospataki volt rajz szakos tanítóképzősök munkáiból. Az első ilyen tárlatot 2007-ben tartották, a Sárospataki Tanító Képezde másfél százados létrejöttének az évfordulóján. A kezdeményezésből mára hagyomány lett.Fazekas Balogh István főiskolai docens arról beszélt, hogy civil akaratból, a volt diákok, prepások összefogásából valósult meg az első tárlat, de akkor ott eldöntötték a résztvevők, ötévente alkalmat adnak egymásnak, hogy találkozzanak, összejöjjenek. Az elhatározást cselekvés követte, hiszen a Prepart 2012-n 21 kiállító 72 munkával vesz részt, festmények, grafika, tűzzománc, smink, iparművészeti tárgyak kategóriákban.

A kiállítás létrejöttét támogatja a Sárospataki Tanítóképzésért Alapítvány, Sárospatak önkormányzata, A Művelődés Háza, a Sárospataki Tanítóképző Főiskola Hallgatói Önkormányzata.

Az ünnepélyes megnyitót szombaton délelőtt 11 órakor tartják, ahol bevezetőt mond a szervezés motorjaként is számon tartott Fazekas Balogh István. Az egykori rajztanárok, illetve diákok nevében szól Dr. Dobrik István, illetve Kormos Éva. Közreműködik a Prepartitúra. A tárlat november 30-áig tekinthető meg Sárospatakon A Művelődés Házában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában