Helyi közélet

2012.11.27. 18:19

MTVA: városi pletyka a vidéki rádiók bezárása

Borsod-Abaúj-Zemplén - Mi lesz a vidéki rádióstúdiók sorsa, valóban megszűnnek, és a Nóta rádió megy majd azon a sávon?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Mi lesz a vidéki rádióstúdiók sorsa, valóban megszűnnek, és a Nóta rádió megy majd azon a sávon?A regionális rádióstúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – adta hírül a közelmúltban a Népszabadság. A cikk szerint december 22-étől megszüntetik az öt regionális stúdió – Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc – önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, és a megyei jogú városok helyi rádiós stúdióitól is rendelnek riportokat, interjúkat a Kossuth Rádiónak. A napilap arról is írt, hogy felvetődött: a Régió rádió helyén a Nóta rádió legyen.

Miért szükséges ezen stúdiók megszüntetése? – kérdeztük az MTVA sajtóosztályát. Illetve a következőkre is kíváncsiak voltunk: mi lesz az itt dolgozókkal, hogyan jelenik meg ezután a vidék a tudósításokban, ki segíti majd a központ munkáját vidékről, mi lesz ezen műsorsáv helyén, hány embert érint a megszűnés Borsodban, összesen mennyit országos szinten, mi lesz az itteni eszközállománnyal, mennyit spórol ezen az MTVA, ajánlanak-e fel budapesti állást a helyi dolgozóknak, mi történik akkor, ha ezt valaki nem fogadja el?

Mi leszünk az elsők

A sajtóosztálytól a következő választ kaptuk: „Kérdései nem időszerűek és egyelőre „városi pletykánál” sem többek, amennyiben van ezzel kapcsolatban publikus információnk, Önnel osztjuk majd meg elsőként.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában