Helyi közélet

2012.10.06. 14:56

Kézközelből: királykák, szűzbegyek és egyebek

Meszes, Perkupa, Szalonna - Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz kapcsolódva az MME 4. sz. Gömör-Tornai Helyi Csoportja két helyszínen várta, illetve még vasárnap is várja az érdeklődőket.

Meszes, Perkupa, Szalonna - Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz kapcsolódva az MME 4. sz. Gömör-Tornai Helyi Csoportja két helyszínen várta, illetve még vasárnap is várja az érdeklődőket.A Bódva-völgyi Madárvonulás-kutató és Természetvédelmi Táborba (Perkupa és Szalonna között, a Köszvényes-kútnál) madárgyűrűzési bemutatót szerveztek, amely során kézközelből figyelhetők meg olyan ritka és érdekes madárfajok mint az Európa legkisebb énekesmadarainak számító királykák és ökörszemek, a máskor szinte láthatatlan erdei szürkebegyek, a kedvesen füttyögő füzikék. (A tábor a Perkupa központjából induló Bódva-völgyi tanösvényen keresztül közelíthető meg.)

Csak vasárnap 9 órától vízimadár-megfigyelő túra indul (Meszesen a Rakaca-patak víztározóhoz közelebb eső hídjától) a Rakaca-víztározóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában