Helyi közélet

2012.10.02. 11:07

Fortuna várja őket Abafalván

Miskolc - Megszállottak? Őrültek? Bolondok? Talán egyik sem. Csak nyerni akarnak. És ehhez megtalálták a legjobb feltételeket.

Miskolc - Megszállottak? Őrültek? Bolondok? Talán egyik sem. Csak nyerni akarnak. És ehhez megtalálták a legjobb feltételeket.

Évekkel ezelőtt valóságos szerencsejáték-kommandó indult hetente többször Észak-Borsodból és Miskolcról a határon túlra, hogy a nyereményre vágyók a szlovákiai Tippmixen tegyék próbára szerencséjüket. Ma már nem kelnek útra olyan sokan, de még mindig akad néhány „megszállott”, akik hétről hétre felülnek a buszra vagy a vonatra, hogy a határon túli fogadóirodában adhassák le tippjeiket. Közülük való lapunk szerkesztője is, Buzafalvi Győző, aki elmesélte, ma már sokan azért nem csatlakoznak a kiruccanásokhoz, mert interneten teszik meg tétjeiket. Győző azonban az internetet csak az információ-gyűjtésre használja, aztán megnézi a vonat vagy busz indulási időpontját, és útra kél.

Mennem kell

– Nekem mennem kell, mert kell a szertartás. Kell a jó társaság, a határon túli barátok. Szükségem van arra a szeretetteljes közösségre, a beszélgetésekre, ami ott vár rám, és örömet okoz az is, hogy segíthetek a határon túli magyarok apró-cseprő dolgait elintézni. Ha kell, itthon veszek nekik ezt-azt, ami ott nem kapható, vagy elintézek ügyeket, hogy nekik ne kelljen utazniuk – sorolja Győző. Megtudjuk, azonban nem csak ezért választja a szlovákiai Tippmixet a hazai helyett, hanem számtalan előnye miatt is. Csak néhány ezek közül: a világ szinte minden sportágára lehet fogadni, így a másod osztályú mérkőzésekre is. Több mint 1500 sporteseményt lehet megtippelni hetente, itthon csak 510-et, és ami nagyon fontos, hogy Szlovákiában nem szelektálnak a bajnokságok között, mindegyik megjátszható. Győző elárulta a technikáját is. Kétféle játékot játszik. Az egyik a biztonsági játék. Itt az a cél, hogy némi haszonnal visszajöjjön a pénze. A másik viszont, ahogy ő nevezte, a fantáziajáték. Itt a tétek között váratlan eredmények, meglepetések is szerepelnek, hiszen ha bejönnek, sok pénzt hoznak. Igaz, ez még nem sikerült, mármint a sok pénz megnyerése, de Győző bízik benne, hogy a közel 10 év kitartó játéka egyszer meghozza gyümölcsét.

– Kellene legalább 500 euró, hogy nyugodtan tudjak játszani – magyarázza. – Meg azért is, mert sokat nyerni csak sok pénzzel lehet. Ha lenne ennyi alaptőkém, elég lenne például három eseményre tippelni. Ezzel nőne az esélyem, hiszen 3 mérkőzés eredményét sokkal könnyebb megtippelni, mint 10-12-ét. Ha viszont valakinek csak pár eurója van, kénytelen legalább 10 mérkőzésre fogadni, hogy valami kis nyereményhez jusson. Persze, ha rosszul tippel, az a kevés is elúszik.

Az úton készül

Győző elárulta, a fogadóirodához vezető úton szeret készülni. Általában busszal megy Miskolcról, és közben latolgatja az esélyeket. Mire Bánréve-Újtelepre ér, már megvan a kalkuláció. Két kilométeres séta következik ezután. A határon túl, Abafalvára érkezik, ahol jobbra a második ház a fogadóiroda. Van, hogy Zoli barátjával kel útra, vonattal. A vonat ugyan kényelmesebb, mint a busz, de a határig többet kell sétálni. Olyan is előfordul, hogy egy másik barátja elviszi kocsival, de ilyenkor 4-en, 5-en utaznak együtt, és mivel mindenkinek megvannak már a biztos tippjei, befolyásolják egymást.

– Így aztán előfordul, hogy egymásra hallgatunk, és ezzel akaratlanul is elrontjuk egymás játékát – teszi hozzá a szerencsevadász.

Majd megjegyzi: mindezekkel együtt nem érzi magát szenvedélybetegnek, bár a játékot szenvedéllyel játssza. Azonban mindig tudja, hol a határ. Csak annyit kockáztat, amiből nem lehet nagyobb baj. Inkább megelégszik a kisebb nyereménnyel. Egyfajta hobbiként fogja fel a szlovák Tippmixet. Mert mint fogalmaz, ennyi szórakozás mindenkinek kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában