Helyi közélet

2012.10.19. 15:05

Elrettentő volt a temérdek rendőr

Miskolc - A Jobbik avasi fáklyás felvonulása során az egyik résztvevő felvetette: a sajtó foglalkozhatna azzal is, hogy amíg a Jobbik rendezvénye miatt a város összes rendőre az Avason van, máshol a bűnözők szabadon garázdálkodnak.

Miskolc - A Jobbik avasi fáklyás felvonulása során az egyik résztvevő felvetette: a sajtó foglalkozhatna azzal is, hogy amíg a Jobbik rendezvénye miatt a város összes rendőre az Avason van, máshol a bűnözők szabadon garázdálkodnak.Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa megkeresésünkre elmondta: a megyei főkapitány 17-én reggel hét órától a megye egész területére huszonnégy órás fokozott ellenőrzést rendelt el, minden „hadra fogható” rendőr szolgálatban volt, de hogy pontosan hányan vettek részt a rendezvény biztosításában, Dobi Tamás nem árulhatta el. Elmondása szerint a rendőrök egyik részének valóban az volt a szolgálati feladata, hogy a politikai rendezvényeket biztosítsa, de ez nem kötötte le a teljes állományt, a város és a megye más pontjain is voltak rendőrök, akik egyéb feladatokat láttak el.

Dobi Tamás elmondása szerint 17-én kevesebb bűncselekmény történt, mint egy átlagos napon: egy férfi eltiltás hatálya alatt vezetett, volt egy bolti lopás, két garázdaság – ezek is a kevésbé „veszélyes” fajtából.. Az egyik esetben egy tiszaújvárosi férfi kergette az utcán lánya élettársát machetével a kezében, Gagybátorban pedig egy 22 éves férfi 15 éves ismerősét akarta eltángálni egy vascsővel – helyette egy üzlet ablakait törte be, és a rendőrök elfogtak egy beutazási és tartózkodási tilalom alatt álló külföldi személyt is.

„Míg átlagos napokon két-három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történik, addig 17-én ilyen egy sem volt, de még ittas sofőrt sem fogtak a rendőrök, holott a megszokottnál több járművezetőt vontak ellenőrzés alá”, tette házzá Dobi Tamás.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában