Helyi közélet

2012.09.04. 14:15

Se tízórai, se ebéd, se uzsonna Fulókércsen

Fulókércs, Szalaszend - Két önkormányzat vitája miatt nem kapnak enni a fulókércsi gyerekek.

Fulókércs, Szalaszend - Két önkormányzat vitája miatt nem kapnak enni a fulókércsi gyerekek.A fulókércsi iskolások nem kapnak ennivalót, se tízórait, se ebédet, se uzsonnát, írta lapunknak egyik olvasónk. A tagiskola vezetőjétől, Molnár Istvánnétól megtudtuk, a hír igaz, a gyerekeknek hiába lenne napközis ellátásuk is, nem tudnak az iskolában maradni, mert nincs ennivaló. Ennek oka pedig a szalaszendi és a fulókércsi önkormányzat vitája. Ezt a tagiskola-vezető felháborítónak tartja, mint fogalmazott, nem a gyerekeknek kellene bűnhődniük az ügy miatt. Összesen 22 hátrányos vagy halmozottan hátrányos kisdiákról van szó, akiknek egyébként ingyenes étkezés járna az iskolában. Molnár Istvánné megjegyezte: még ilyenkor, hónap elején a szülők tudnak csomagolni a gyerekeknek tízórait, és ebédet is főznek otthon, de nem biztos, hogy a hónap végén is jut valami az asztalra. Ezért lenne fontos, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma.

Lapunk megkereste a két érintett település polgármesterét, és kiderült, mindketten úgy vélik, a másik tartozik neki. Szalaszend polgármestere, Verpecz István elmondta: a fulókércsi iskola a szalaszendi iskola tagintézménye. A felső tagozatos gyerekek viszont Szalaszendre járnak, és mivel a két település intézmény-fenntartási társulásban van, a fulókércsi önkormányzatnak fizetnie kellene a saját településük diákjai után. Ezt azonban évek óta nem teszi, így több milliós tartozása van. Verpecz István állította: ennek ellenére kifizette a szeptemberi étkezési normatívát Fulókércsnek, ezért nem érti, miért nem kapnak a gyerekek enni.

„Nem mi tartozunk”

Fulókércs polgármestere, Pecsenye László viszont úgy érvel, hogy mivel a hátrányos helyzetű diákok után járó támogatást Szalaszend veszi föl, ezért Fulókércsnek nem kell fizetnie a gyerekek után. Hozzátette: igaz, hogy Szalaszend fizetett 170 ezer forintot a napokban, de az még egy februári számlatartozás volt, és nem az étkezési normatíva. Pecsenye László szerint Szalaszend tartozik több mint egymillió forinttal, így pedig nem tudja megvásárolni a nyersanyagot a konyha számára. Megnyugtatásként hozzátette: szerdától már lesz ennivaló a fulókércsi iskolában, mert mindenképpen keres valami megoldást arra, hogy a gyerekek ne maradjanak éhen.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában