Helyi közélet

2012.08.21. 16:42

Miskolci szociális intézmények - Együtt hatékonyabb lehet

Miskolc - Felújítják a Miskolci Családsegítő Központ épületét, amely az összevont intézmények központja is lesz.

Miskolc - Felújítják a Miskolci Családsegítő Központ épületét, amely az összevont intézmények központja is lesz.A miskolci szociális intézmények összevonásáról ugyanis szeptember végén dönt a testület. A folyamat előkészítése azonban már közel fél éve elkezdődött.

Miskolc lényegében az utolsók között van akik a struktúra-átalakítást meglépik. A kivárás azt szolgálta, hogy minél megalapozottabb, körültekintőbb, elsődlegesen szakmai szempontokat szemelőtt tartó döntés szülessen” – mondta portálunknak Kiss Gábor alpolgármester. Hangsúlyozva azt: az átszervezés előkészítésébe az érintett intézmények vezetőit is bevonták. Az érintett intézmények pedig a következők: Iránytű Avasi Szociális Szolgálat, Miskolci Családsegítő Szolgálat, Miskolci Egyesített Bölcsődék és a gyermekváros.

„A struktúra átalakítást elsődlegesen és hangsúlyosan szakmai szempontok alapozzák meg. A cél: jól tagolt, átláthatóbb szervezeti keret kialakítása, mely biztosítja a tervezhetőbb, hatékonyabb szolgáltatásszervezést és a magas színvonalú szakmai munkát. Ugyanakkor a gazdasági, finanszírozási szempontoktól sem lehet eltekinteni. A rendszerben jelenleg meglévő párhuzamosságok megszüntetése, a városi szintű kapacitás szabályozást lehetővé tevő, rugalmasabb szervezeti struktúra önmagában is költséghatékonyabb működést szolgálja – sorolta az alpolgármester. Hozzátette: az átszervezést követően továbbra is önkormányzati fenntartásban biztosítaná a város ezen intézmények feladatellátását.

Ki vezeti?

Azt is szerettük volna megkérdezni, hogy ki lesz az összevont intézmények vezetője, de kérdésünkre az volt a válasz: a szeptemberi közgyűlés után tudnak érdemben válaszolni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában