Helyi közélet

2012.08.22. 18:02

Bérrendezés: hol volt, hol csak lesz

Borsod-Abaúj-Zemplén - Írásban garantálta a miniszter az ózdi kórház dolgozóinak a béremelést.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Írásban garantálta a miniszter az ózdi kórház dolgozóinak a béremelést.Augusztus elején csaknem 90 ezer egészségügyben dolgozó kapta meg januárig visszamenőleg a megemelt bérét, amiből az állami tulajdonú gazdasági társaságok és az egyházi intézmények alkalmazottai is részesültek. Csakhogy vannak, akik kimaradtak belőle. Így például azon kórházaknak minden alkalmazottai, amelyeket magáncég működtet, mint például megyénkben az ózdi kórház. Mint arról országos lapokban is olvashattunk, az intézmény a Magyar Kórházszövetség segítségét kérte az ügyben.

„Beindult a folyamat”

A fejleményekről dr. Eszenyi Géza, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója elmondta: két lehetőség lett volna arra, hogy ők is megkapják a többletjuttatást. Az egyik, hogy törvényt módosítsanak, a másik pedig az államosítás. Ez utóbbi kínálkozott kedvezőbbnek, s „ez ügyben a folyamat beindult”, fogalmazott. A GYEMSZI az év hátra lévő részében átveszi MEDCENTER-től az intézményt.

- Balog Zoltán miniszter Ríz Gábor országgyűlési képviselőt levélben is biztosította arról, hogy a kórház dolgozói akkortól megkapják a béremelést, s hogy a visszamenőleges kifizetéshez is keresik a forrásokat.

Nagyjából havi 8-10 millió

A főigazgató nem titkolta: van elégedetlenség dolgozóik körében, de mint mondta, be kell látniuk, hogy a jelenlegi helyzet és törvényi szabályozás nem teszi lehetővé az emelt összegű kifizetést.

Dr. Eszenyi Géza elmondta: az ő kórházukban hozzávetőleges számítás szerint (a pontos adathoz szükséges szoftvert most vásárolták meg 100 ezer forintért) havi 8-10 millió forintos bértömeg-növekedéssel jár a törvény végrehajtása - ha majd elhárul a bürokratikus akadály.

ÉM-SzK


Miskolc - A kórházi dolgozók sem egyformán részesültek a béremelésből. És vannak, akik kórházon belül is kimaradtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában