Helyi közélet

2012.07.10. 15:31

"Vidéken is lehet szép az élet!"

Hernádszentandrás - Ezt mondta ottjártunkkor Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere.

Hernádszentandrás - Ezt mondta ottjártunkkor Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere. A Miskolcról szűk egy óra alatt megközelíthető település alig számlál 500 lakost, újabban Bioszentandrásnak is nevezik. Az apró falunak nincs Plázája, kaszinója, villamosok , autóbuszok sem zörögnek. Van viszont sok-sok boldog, szorgalmas és tettre kész ember, rend, tisztaság, takaros, rendben tartott utcák, házak, hamisítatlan vidéki hangulat. A község jelszava: Bio a kertem, derűs a lelkem! Az egész közösség ennek szellemében él.

„Ott, ahol évszázadokon keresztül búzát vetettek és arattak, kenyeret sütöttek, házakat és templomokat építettek, életben tartották életképtelen időszakokban is az országot..., ott 2012-ben ezt újra meg akarják és meg is fogják tenni egyre többen...!

A Vidék az egyetlen olyan élettere az országnak, mely tartalékokat hordoz magában, mely válasz lehet saját válságunkra” – vallja Üveges Gábor polgármester.

Kirándulásunkat a helyi csapat maximálisan igyekezett élménydússá tenni. Megismertük és a gyakorlatban is kipróbálhattuk a biogazdálkodás lényegét, annak módszereit. Ültettünk babot, etettünk kecskéket, sőt még ügyesen tanított, okos kutyákkal is játszhattunk. Megismerkedtünk a falu történelmével, Árpád-kori református templomával. Megtekintettük az ízléses, elgondolkodtató műemlékeket. Természetesen a játék sem maradhatott ki. A finom ebéd után vetélkedő kezdődött a helybéliek és iskolánk tanulói között. Nem unatkoztunk: a feladatok egyformán próbára tették a versenyzők elméleti, tárgyi tudását, testi ügyességét, csapatszellemét. Napunkat az elmaradhatatlan focimeccs zárta. A profi programot végigkísérte a helybéliek vendéglátó szeretete, kedvessége. Szóval a kirándulás teljes mértékben tanulmányira sikerült.

Köszönjük, és további eredményeket, sikereket kívánunk!

Hernádszentandrás másokat is szívesen lát, akár több napra is.

-TVÁ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában