Helyi közélet

2012.07.31. 17:05

Hejőkeresztúrnál is mederben tartanák a Hejő-patakot

Hejőkeresztúr - A hejőkeresztőri önkormányzat csaknem 80 millió forint támogatást nyert el a Hejő védműveinek megépítésére.

Hejőkeresztúr - A hejőkeresztőri önkormányzat csaknem 80 millió forint támogatást nyert el a Hejő védműveinek megépítésére.A hejőmenti településen a szélsőséges vízjárási adottságok következtében igen nagy küzdelem folyik a vizek kártételei ellen. A védművek kiépítése és fenntartása mellett fel kell készülni az árvizek, belvizek és a helyi vízkárok elleni védekezési munkára is. Hejőkeresztúr Község Önkormányzata 78 656 678 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében a rekonstrukciós munkák elvégzésére, amelye igen összetett elemekből áll, több szervezet és önkormányzat összehangolt munkájára van szükség.

Szoros együttműködésben

Együttműködő partner a Bükkalja-Délborsod Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat, akinek feladata a fenntartási munkálatok elvégzése, ellenőrzés és szakmai segítségnyújtás a beruházás során. Az Évközig és a B.-A.-Z. Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága a projekt céltámogatása végett nyújt segítséget a munkálatokban, így elősegítve a vízvédelmi fejlesztések sikeres elvégzését és a környezeti terhelések megszűntetését.

Komfortosabb élet

A munkálatok megvalósítása során, a Hejő patak állapotának, a vízszint emelkedésének vagy apadásának folyamatos figyelemmel kísérése az esetleges problémákról pontos információkat nyújt az érintett önkormányzat számára. Így elősegítve a lakosság számára egy élhetőbb környezet kialakítását, ezáltal nőnet a betelepülési hajlandóság, amely akár új vállalkozásokat és munkahelyeket teremthet a községben.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában