Helyi közélet

2012.07.17. 15:58

A sírkert kerítését is ellopták Hidasnémetiben

Hidasnémeti - Elég volt a bűnözésből! – írja a hidasnémeti képviselő-testület a Hidasi Hírnökben.

Hidasnémeti - Elég volt a bűnözésből! – írja a hidasnémeti képviselő-testület a Hidasi Hírnökben.Betelt a pohár a hidasnémeti képviselő-testületnél. A polgármester és a képviselők megelégelték, hogy a településen egyre szaporodnak a bűncselekmények. A Hidasi Hírnökben olvashatjuk, hogy az elkövetők gyakran törnek be üresen álló házakba, de tavasszal például a ravatalozóról lopták le az alumínium szegőlemezt, elvitték a Drizsnyai-sírkert évszázados öntöttvas kerítését is, az emlékműről pedig a kelyhek tűntek el. A házak tulajdonosai és az önkormányzat feljelentést tett a rendőrségen, és a nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményeket tizenéves fiatalok követik el, a velük kapcsolatban álló felnőtt bűnözők pedig szlovákiai átvevőkhöz szállítják a lopott fémből készült tárgyakat, épületrészeket.

Nem ad lehetőséget

Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere lapunknak elmondta: tulajdonképpen 4-5 olyan család van, amelyik nem tartja be az együttélés szabályait. Ezért őket a képviselő-testület a település lapján keresztül szólította föl, hogy ha nem fejezik be a bűnöző életmódot, akkor az önkormányzat kizárja őket a segélyezésből, és minden törvényes eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy mielőbb elhagyják a települést. A polgármester hozzátette: bár inkább ijesztgetésnek szánták a figyelmeztetést, mert a törvény nem sok lehetőséget ad a segélyezésből való kizárásra, és a családok elköltöztetése sem könnyű feladat. Ez csak úgy lenne lehetséges, ha valaki megvásárolná a bűnöző életmódot folytatók házait. Erre azonban az önkormányzatnak nincs pénze, de magánszemély sem jelentkezett, hogy megvenné ezeket az ingatlanokat. Pedig az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a hátrányos helyzetű emberekért, írja a Hírnök: házak épültek számukra, az utcát leaszfaltozták, közművesítették a telkeket, munkalehetőséget biztosítanak a rászorulók számukra, és többféle támogatást is kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában