Helyi közélet

2012.07.25. 11:32

"50 ifjú tehetség" XXXVII. - Család, karrier egyensúlyban

Miskolc - Aswad Dina, 34 éves, a FUX Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Miskolc - Aswad Dina, 34 éves, a FUX Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Karrier és család. Melyiket előbb? Megtalálható-e az egészséges egyensúly a családalapítás és a karrierépítés között? Történetünkből kiderül: ha biztos a családi háttér, tudatos az elhatározás, akkor igen!

 Aswad Dinának az elmúlt év októberében született meg a kislánya. Aztán hat hónap elteltével a fiatal anyuka újra munkába állt. Áprilisban visszavette feladatait a cégnél. Tudatosan készült erre, így tervezte már akkor, amikor a kicsi még „pocaklakó” volt.

– Persze az elhatározás egy dolog, fontos, hogy a megvalósításban legyen az embernek biztos, segítő háttere – mondja a kereskedelmi igazgató, akivel a cégnél találkoztunk. – Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy a lányunk egy gyönyörű, egészséges, kiegyensúlyozott baba, aki élvezi, hogy szerető család veszi körül. Nem okoz neki gondot, hogy a nap egy részében ma már nem én vagyok mellette, hanem a nagymama, vagy, ha ideje engedi, a férjem. Szerencsés vagyok, hogy a családom megértette: nekem fontos a munkám is. Akkor érzem magam teljes embernek, ha az életemnek ez a része is halad. A férjem mindenben támogat, ami természetesen nagy biztonságot jelent. Szerencsés vagyok azért is, mert a munkahelyemre mihamarabb visszavártak, és segítenek abban, hogy az édesanyai szerepben is helyt állhassak.

A napjaim most úgy néznek ki, hogy reggel bejövök a céghez, ahol várnak a napi feladatok: tárgyalások, megbeszélések a kollégákkal, telefonok, e-mailek, mindazok a teendők, amik a külkereskedelemmel együtt járnak. Olyan munkák ezek, amelyeknek egy része otthonról, telefonon és interneten is elvégezhető, hiszen a kapcsolattartás a folyamatok követése ebben a szakmában nem „szögez” az íróasztalhoz. Ezért van az, hogy kora délután már ismét a gyerek mellett lehetek, és ha az otthoni teendők mellé még közbejön néhány hivatalos, elintézendő ügy, azt zökkenőmentesen meg tudom oldani. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a külföldi üzleti utakról eddig „felmentést” kaptam, de hamarosan ez is változik majd. Most úgy érzem, egyensúlyban van az életemben a család és a karrier, amiért hálás vagyok a szeretteimnek.


50 arc 

 Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén – Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában