Helyi közélet

2012.06.27. 16:39

Új Munka törvénykönyve: mit tart a legfontosabb változásnak?

Miskolc - Július elsejéről alkalmazandók az új Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény szabályai, amelyek felváltják a jelenleg hatályos 1992. évi XXII. törvény rendelkezéseit. Mit tart a legfontosabb változásnak? - kérdeztük.

Miskolc - Július elsejéről alkalmazandók az új Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény szabályai, amelyek felváltják a jelenleg hatályos 1992. évi XXII. törvény rendelkezéseit. Mit tart a legfontosabb változásnak? - kérdeztük.- Az egyik legfontosabb talán az, hogy a munkavállalók kiszolgáltatottabbak lesznek, mint korábban voltak - mondta érdeklődésünkre dr. Kovács Zoltán ügyvéd. - Ennek az oka a gazdasági helyzet lehet, hiszen teljesen más környezetben élünk jelenleg, mint az 1992-ben elfogadott törvény életbe lépésekor.

"A szabályok eddig is betartottuk, és természetesen a jövőben a törvényben meghatározottak szerint járunk el" - mindezt már F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet munkatársa nyilatkozta lapunknak. "Nálunk nem többletmunkáról, hanem önkéntes munkáról lehet beszélni. S ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor szabadságokkal sincs gond, ugyanis az esztendő 52 hétvégéjéből 38 szombaton és vasárnap bizonyosan van valami programunk."

- Az új munkatörvénykönyvéből minket leginkább az a passzus érint, miszerint a munkavállaló a munkáltatója beleegyezése nélkül külön díjazást nem fogadhat el. Természetesen engedélyezni fogom a mi intézményünkben - mondta dr. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. - Azt a Németh Lászlótól, 1952-ből származó, ma is érvényes idézetet fűzném hozzá: „A pénz azért kell a gyógyítónak, hogy ne kelljen pénzért gyógyítania.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában