Helyi közélet

2012.06.30. 21:37

Foci Eb 2012 - Az én Eb-m: Daragó Lászlóné - Az azzurik csapatként remekül funkcionálnak

Miskolc - Az ismert sportvezető szerint az olaszok nyerik meg a kontinenstornát.

Miskolc - Az ismert sportvezető szerint az olaszok nyerik meg a kontinenstornát.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai, Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és sportintézet intézmény-egységvezetője kedveli a labdarúgást, de nem tartja magát a sportág szakértőjének.

– Az elődöntőben nagyon tetszettek nekem az olaszok – kezdte a testkultúra berkeiben csak Gabikának becézett sportvezető. – Az azzurik csapatként remekül funkcionáltak, nem egyénieskedtek, lendületesek voltak, taktikailag nagyon érett játékot nyújtottak, egyszerűen „kikészítették” a németeket. Ha ezt meg tudják ismételni, nem kétséges, hogy a kupát is elhódítják. A véghajrába jutott németekben és bizonyos értelemben a portugálokban csalódtam, de a fináléban a spanyoloktól is többet várok attól, amit eddig produkáltak.

Sportszerűen szurkolnak

A Magyar Diáksport Szövetség alelnökeként is dolgozó Daragó Lászlóné elégedett a torna színvonalával, bár az egyenes kieséses szakaszban számára „kevéske” volt a spanyol – portugál elődöntő.

– Ezen a meccsen az sem tetszett nekem, hogy már-már hajnalig kellett a képernyő előtt ülnöm – nevetett Gabika. – A két csapatban aranylabdások is világsztárok küzdöttek, mégsem született gól. Abban bízom, hogy az elsőség sorsa vasárnap este a rendes játékidőben eldől és nem kerül sor a hosszabbításra, vagy a lutrinak nevezett büntetőrúgásokra. Ami pedig a stadionokat és a szurkolókat illeti: irigylem a két rendező ország csodálatos létesítményeit, a nézőknek pedig gratulálok, mert nagyon sportszerűen viselkedtek – hiszem, hogy a döntőben sem lesz másként.

Az „első számú” megyei sportvezető végül elárulta azt is, hogy kik voltak a kedvencei:

– Tetszett a portugál Cristiano Ronaldo, valamint az olasz Gianluigi Buffon játéka. Kár, hogy az előbbi a döntőben már nem érdekelt.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában