Helyi közélet

2012.06.12. 16:11

Álhír volt a folyamatos gázvezetékbontás

Miskolc - Saját, használaton kívüli, funkció nélküli csővezetékét bontja el egy cég az egykori vasgyár területén.

Miskolc - Saját, használaton kívüli, funkció nélküli csővezetékét bontja el egy cég az egykori vasgyár területén.Folyamatosan bontják a gázvezetéket a DAM területén - vette át a Borsod Online is a civilera.hu értesülését, amely álláspontja szerint illetéktelenek rombolásáról van szó.

- Engedéllyel itt egyedül az nem rendelkezett, aki ezen a területen fotózott, videózott - szögezte le elsőként Gergely András, aki az írásban G. Andrásként szerepelt, ám ez elég volt ahhoz, hogy őt beazonosítsák, s kérdőre vonják.

- Először is: a DAM nem is létezik, hiszen a DAM 2004-Kft.-t is felszámolták már, én a dunaújvárosi központú, a volt DAM-ot megvásárló, ÖKO-FERR Nonprofit Kft. helyi képviselőjeként vagyok felelős a gyár területéért. A hivatkozott, a már 15 évvel korábban lebontott nagyolvasztóhoz tartozó csőhálózat bontását az IISD Power Kft. végzi, saját miskolci telephelyén. Ez a cég lát el energiával, vízzel, levegővel valamennyi, a gyár területén lévő céget. A csőhálózatra nincs szükségük, lebontják, s Dunaújvárosba szállítják. Tehetik, az övék. Az alatta futó belső gázvezetékrendszer egy szakasza útban volt a bontásánál, ezért azt egy időre kiiktatták, majd pedig visszahegesztik - ez is az ő tulajdonuk, kár emiatt senkit sem ért - mondta el az Észak-Magyarország újságírójának Gergely András.

Megtudtuk: amiatt, hogy ilyen álhírek kelhettek lábra, veszélybe kerülhet olyan rendezvények engedélyeztetése, mint például az eddig itt sikerrel lebonyolított gyorsulási autó-, vagy rally versenyek. Egyébként egy-egy ilyen engedélyeztetéshez a volt gyár területén jelenleg működő több mint 90 cég hozzájárulását kell alkalmanként beszerezni, hiszen az út osztatlan közös tulajdonban van.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában