Helyi közélet

2012.06.25. 18:46

A villamosmérnök-képzésben lehet a jövő

Miskolc - A műszaki karokat kell erősíteni – ez volt a legfőbb tanács az egyetemnek.

Miskolc - A műszaki karokat kell erősíteni – ez volt a legfőbb tanács az egyetemnek.A Miskolci Egyetemnek június 30-ig kell leadnia az egyetemfejlesztési tervet, amelyet hétőfn a régió gazdasági életének szereplői véleményezhettek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) kezdeményezésére a Miskolci Egyetem közreműködésével ugyanis konzultációt tartottak, ahol a vezető vállalatok képviselői javaslataikkal segíthették az egyetem munkáját. „Ilyen jellegű beszélgetésre még nem volt példa a Miskolci Egyetem történetében” – mondta dr. Patkó Gyula rektor.

Milyen javaslatok hangzottak el? „Például az, hogy intézményünk fejlessze a határon átnyúló együttműködését. Van is ilyen tervünk, a két legnagyobb kassai egyetemmel szeretnénk létrehozni az egyetemi szövetséget, így közösen pályázhatnánk, és egymás oktatóira, infrastruktúrájára is lehetne építeni” – mondta a rektor. Hozzátette: olyan javaslat is érkezett, amely a nyelvi képzések fejlesztésére vonatkozott.

A rektor beszélt arról is, hogy a helyi és országos cégekkel már most is kiváló a kapcsolatuk, ezt bizonyítja az is, hogy 8 vállalati tanszék működik az egyetemen.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke lapunknak elmondta: a cégek képviselői ambiciózusabb fejlesztési programot javasoltak, amely jobban alapoz a műszaki karokra. Azt is megtudtuk: az iparvállalatok továbbra is szívesen segítenék az egyetemi képzést, nemcsak eszközökkel, de beoktatással is. A BOKIK elnöke szerint az is fontos lenne, hogy az egyetemnek intenzívebb legyen a marketingje, azaz a kutatásokat, sikereket jobban meg kellene mutatni országnak-világnak.

ÉM-NSZR

Keretbe:

Akik jelen voltak az egyeztetésen:

Mol Zrt., Elektrolux (Jászberény), BorsodChem, National Instruments Hungary, Robert Bosch, FUX Zrt., StarPlus Kft, Mivíz Kft., Prec-Cast Kft., Jabil tiszaújvársoi gyára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában