Helyi közélet

2012.04.19. 12:04

Felszámolás miatt nem lehet tornázni

Miskolc - Majdnem kész a csarnok, a ferenczis diákok mégsem tudnak benne tornázni.

Miskolc - Majdnem kész a csarnok, a ferenczis diákok mégsem tudnak benne tornázni.Már egy éve üzemelnie kellene a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola tornacsarnokának, de az épületet még mindig nem adták át. Egyik olvasónk telefonon azt mondta lapunknak, ő úgy látja, nem hogy épülne, de mintha bontanák a csarnokot. Egyes elemek ugyanis lekerültek az épületről.

A középiskolában érdeklődve Zsúdel Orsolya igazgatótól megtudtuk, nem bontják a csarnokot, csak éppen az átadása húzódik. Pedig nagy szükség lenne rá, mert most a diákok a kis tornateremben tornáznak. Az azonban még akkor épült, amikor az iskolának 300 tanulója volt, ma pedig már közel ezren járnak az intézménybe. Így igencsak nehezen tudják megoldania testnevelés órákat. Az iskolának udvara sincs, mivel oda építették tornacsarnokot.

Kár nem érte

A miskolci önkormányzat szóvivőjétől, Dobos Tímeától megtudtuk: a tornacsarnok beruházója az Ifjúsági Sportcentrum Szolgáltató Kft., és az önkormányzattal kötött szerződés alapján a létesítményt 2010. április 1-jétől üzemeltetnie kellene a cégnek. A létesítmény műszaki átadását, az elhúzódó engedélyezési eljárás, és az időközben fellépő banki finanszírozási gondok okozták. További probléma, hogy a beruházó ellen felszámolási eljárás indult, így a tornacsarnok sorsa a felszámolási eljárásban dől el.

Mint arról korábban írtunk, a csarnok PPP-beruházás keretében épült. Ezzel kapcsolatban a szóvivő elmondta: az önkormányzatnak még nem kellett fizetnie a csarnok üzemeltetéséért, mivel az még nincs kész. Tehát anyagi kár nem érte Miskolcot a befejezetlen PPP-projekt miatt. Teljes mértékben a beruházó cég viseli az anyagi felelősséget a beruházás megvalósításáért. A város csak a létesítmény elkészülte után, annak használatáért fog szolgáltatási díjat fizetni, jelezte a szóvivő.

Nem tárgyalnak

Korábban szó volt arról is, hogy az állam kivásárolja a PPP-beruházásokat. Ezzel kapcsolatban megtudtuk: a polgármesteri hivatal több alkalommal tárgyalt a PPP-beruházások kezelésével megbízott államtitkárral és munkatársaival. A Ferenczi tornacsarnokának befejezése körüli bizonytalanság megszüntetéséig azonban a kivásárlási tárgyalásoknak nincs alapjuk.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában