Helyi közélet

2012.01.18. 17:53

Zöld Nyíl: döntött a KDB

Miskolc - Köthető szerződés a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt-vel.

Miskolc - Köthető szerződés a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt-vel.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) honlapján szerdán jelent meg az a határozat, amely lezárja a Zöld Nyíl negyedik alkalommal kiírt villamos járműtenderét.

A 138 oldalas dokumentumból kiolvasható, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság 9 kérelmi elem tekintetében nem tartotta megalapozottnak az AnsaldoBreda S.p.A. jogorvoslati kérelmet, míg 1 kérelmi elem tekintetében érdemi vizsgálat nélkül szüntette meg a jogorvoslati eljárást, a kérelmi elem elkésettsége okán.

A Zöld Nyíl negyedik járműtenderében 2011. november 24-én hirdettek eredményt másodszor. Ekkor a cseh GANZ-SKODA Közlekedési Zrt. lett a befutó. (Az első eredményhirdetésen az AnsaldoBredát hirdették ki győztesnek, ám akkor a jogorvoslati kérelmek eredményeként az eljárást lezáró döntést a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette.)

A második eredményhirdetést megelőzően, ill. azt követően összesen három jogorvoslat indult: Még a második eredményhirdetést megelőző napon (2011.11.23.) a spanyol CAF kért jogorvoslatot az általa jogsértőnek vélt újabb hiánypótló felhívás miatt, mely jogorvoslati kérelmet a Döntőbizottság, mint alaptalan kérelmet elutasított. Az eredményhirdetést követően - az eredmény jogsértőnek vélt jellegére tekintettel - még kettő jogorvoslati eljárást kezdeményeztek: Az egyik jogorvoslati kérelmet a spanyol CAF nyújtotta be, mely kérelem alapján megindított jogorvoslati eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság érdemi vizsgálat nélkül, a kérelmi elemek elkésettsége miatt megszüntette; míg az olasz AnsaldoBreda kérelmére indult jogorvoslati eljárás pedig a mai napon közzétett határozattal került lezárásra, amely ügyben a Közbeszerzési Döntőbizottság az Ajánlatkérőknek adott igazat.

Ez a mai eredmény azt is jelenti, hogy akár már a következő hetekben is megköthető a szerződés a 2011. november 24-én kihirdetett nyertes ajánlattevővel, a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt-vel, melynek keretében 31 darab új jármű kerülhet beszerzésre. A szerződéskötés pontos időpontja annak függvénye, hogy a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt. mikorra bocsátja az Ajánlatkérő (Megrendelő) rendelkezésére - a szerződéskötés feltételét képező - Teljesítési biztosítékot.

A megkötésre kerülő szerződés alapján a cseh-magyar járműgyártó cég Miskolcra szállítandó villamosai az alábbi paraméterekkel rendelkeznek:

 

A villamosok szállításának ütemezése a tervek alapján a következőképpen alakul: az első két jármű (prototípus) járművek 2 év múlva érkezhetnek (a szerződéskötést követő 730. nap), míg az utolsó járműveket 3 év múlva kell leszállítani (a szerződéskötést követő 1095. napon).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában