Helyi közélet

2012.01.13. 12:44

Veszélyt jelent az előtető

Miskolc - Nem a legszebb látvány és ráadásul balesetveszélyes is lehet.

Miskolc - Nem a legszebb látvány és ráadásul balesetveszélyes is lehet.Olvasónk érdeklődött, hogy a városban sok helyen - például a Kis-Hunyad utcai bérházaknál - található erkély előtetőket ki engedélyezte, kell-e hozzá engedély, mert tavalyi tapasztalatuk szerint az ezeken az össze-vissza felrakott tetőkön megfagyott jég olvadáskor dárdaként zuhan a járdára a közlekedők testi épségét veszélyeztetve.

Kérdésére Dobos Tímea, a Városháza szóvivője válaszolt. A vonatkozó ÖTM rendelet szerint, mely az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szól az engedély és bejelentés nélkül végezhető építési tevékenységek közé tartozik kialakítása - tudtuk meg. Pontosabban az épület szerkezetével egybe- vagy összeépített, fix, a homlokzati síktól 2 méternél nem nagyobb kiállású vagy 25 négyzetméternél nem nagyobb vízszintes vetületű előtető, védőtető építése. A lakóház tulajdonosának a felelőssége a balesetveszély elhárítása, a jégcsapok eltávolítása. Készül egy jogszabály változás, ami szabadabb kezet ad egy-egy városnak, vagyis lesz, lehet beleszólása a főépítésznek is abba, hogy ne épüljön olyan építmény, ami közérdeket sért. Jelen esetben az előtető, ami nem a legszebb látvány és ráadásul balesetveszélyes is lehet - tájékoztatott a szóvivő.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában