Helyi közélet

2012.01.10. 08:31

Nézőpont: Szülészetbarát megoldások

<em>Bezárás fenyegeti azokat a szülészeteket, ahol nem születik 500-nál több baba egy évben. Az ehhez hasonló hírek általában nagy ellenállást váltanak ki a környék lakóiból és az érintett intézmény dolgozóiból egyaránt. Féltik, amijük van, a megszokottat, az állásukat, ki mit, érthető.</em> <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>

Bezárás fenyegeti azokat a szülészeteket, ahol nem születik 500-nál több baba egy évben. Az ehhez hasonló hírek általában nagy ellenállást váltanak ki a környék lakóiból és az érintett intézmény dolgozóiból egyaránt. Féltik, amijük van, a megszokottat, az állásukat, ki mit, érthető. Szalóczi Katalin jegyzete

Csakhogy ahol kis szülészet-nőgyógyászat van, az oda tartozók is elvárják, hogy ugyanolyan korszerű ellátáshoz jussanak, mint máshol, s ha netán hirtelen veszélyesre fordul a szülés, ne csökkentse az esélyeket a földrajzi elhelyezkedés. Márpedig a kevésből nem juthat mindenüvé egyformán, ez igaz a pénzre és a humán erőforrásra( azaz szakorvosokra, szakdolgozókra), ezért a határozott szándék a határ meghúzására, s ez is érthető.

Sátoraljaújhely esetében mindezek mellett is helye lehet az egyedi egyeztetésnek, hiszen hiába a jól felépített progresszív ellátás, ha ott a távolság, s a közlekedésben is lehetnek akadályok. S helye lehet a kórház részéről egy kiváló, célzott pr-nak (arculatformálásnak, kapcsolatápolásnak, reklámtevékenységnek) is, hogy Zemplénből senkinek se jusson eszébe más megyebeli szülészeteket, sőt, más megye szülészeteit választani, s akkor még talán picikével sikerül túl is haladni azt a bizonyos limitet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában