Helyi közélet

2011.12.20. 15:56

Tolvajok közt csak nyitott szemmel!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A rendőrök is felkészültek a karácsonyi zsebes-szezonra, de nem árt, ha mi is résen vagyunk.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A rendőrök is felkészültek a karácsonyi zsebes-szezonra, de nem árt, ha mi is résen vagyunk.

Karácsonyi bevásárlási lázunkban az átlagosnál is figyelmetlenebbek, gyanútlanabbak vagyunk, ráadásul több pénzt hordunk magunknál, mint máskor. Tudják ezt a zsebtolvajok, autófeltörők is, akik ellen csak úgy védekezhetünk, ha még az ajándékok közt válogatva, a nagybevásárlás közben is odafigyelünk értékeinkre.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy idén is fokozottan vigyáznak a rendőrök a legfrekventáltabb helyeken; több rendőr van ilyenkor a belvárosban, a piacokon és bevásárló központokban, a vásárlók között pedig civil ruhások is elvegyülnek, így tartják szemmel a többi „vásárlót”.

„Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való készülődés, a növekvő bevásárló forgalom aktivizálja a bűnözőket, zsebtolvajokat is A különböző jogsértések, a közlekedési fegyelem javítása érdekében az országos akcióhoz csatlakozva megyénk rendőrfőkapitánya elrendelte a fokozott ellenőrzések végrehajtását a közterületeken, a bevásárló központok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén”, tette hozzá.

Ezzel együtt a rendőrség nem lehet ott mindenhol, ezért a tudatosan készüljünk arra, hogy a nagy tömegben zsebtolvajok is szívesen dolgoznak, tehát a megszokottnál is jobban figyeljünk értékeikre, tanácsolta a helyettes rendőrségi szóvivő. Táskánkat, csomagjainkat bezárva, testükhöz szorítva védjük, bevásárláskor pénztárcánkat, más értékeinket soha ne tegyük a kosarunkba, pénzünket, irataikat mindig – más által – nehezen hozzáférhető helyen, például belső zsebben, táska mélyén tartsuk, a bankkártya mellett véletlenül se legyen ott a PIN-kód. Célszerű folyamatosan figyelni környezetünkre, különösen olyankor legyünk gyanakvóak, ha valaki hosszabb ideje nem mozdul mellőlünk. A kocsi utasterében semmit se hagyjunk, ami akár a legcsekélyebb mértékben is felkeltheti a tolvajok érdeklődését, a járművet zárjuk. Ha valamit a csomagtartóba akarunk „rejteni”, azt ne a bevásárlóközpont parkolójában tegyük. Amennyiben tetten érünk valakit, azonnal értesítsük a legközelebbi rendőrt, vígy hívjuk a rendőrség ismert számait, tanácsolta Egyedné Novodonszki Éva.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában