Helyi közélet

2011.12.24. 12:16

Nőtt az adakozási kedv

Miskolc - „Jellemzően az idén is inkább a szegényebbek adakoztak”

Miskolc - „Jellemzően az idén is inkább a szegényebbek adakoztak”Nincs teljes összegzés, de a tendenciák már érzékelhetőek az egyes segélyszervezeteknél, az idei adakozási kedvet illetően. 

„Lassan indult, de a végére elérte a tavalyi szintet az adományok mértéke nálunk” – összegzi dr. Csiba Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportjának vezetője. Néhány bevásárló központban és a korábban megszokott gyűjtőpontokan várták az adományozókat, akik főként tartós élelmiszert és ruhaneműket hoztak a rászorulók részére. „Jellemzően az idén isinkább a szegényebbek adakoztak” – jegyzi meg a vezető.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete is számos helyen gyűjtött. Plázákban, bevásárló központokban, oktatási intézményekben is kinn voltak munkatársaik illetve a gyűjtő ládák - tájékoztat Grubert Norbert megyei igazgató. Ezen kívül működtették a Mikulás gyárat, mely szép eredményt produkált. Általánosságban is nőtt az adakozási kedv, a természetbeni - élelmiszer, vegyiáru, ruházat - és a pénzbeli adományok is meghaladták a tavalyi szintet. Volt magánszemély, aki 200 ezer forintot adományozott és a perselyben össze4gyűlt összeg is ilyen nagyságrendű.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában