Helyi közélet

2011.12.01. 14:08

MVSC: bajban van a 100 esztendős klub

Miskolc - Sokmilliós tartozást halmoztak fel a centenáriumi ünnepségre készülő zöld-fehérek.

Miskolc - Sokmilliós tartozást halmoztak fel a centenáriumi ünnepségre készülő zöld-fehérek.

A miskolci városi sportcsarnokban december 9-én köszöntik a 100 éves Miskolci VSC-t – az egyesület tagságának és szimpatizánsainak örömébe azonban üröm is vegyül.

Saját erőből nem megy

– Mintegy tíz millió forintos közüzemi tartozást halmoztunk fel – mondta Németh Attila, a klub ügyvezetője.

– Adósai vagyunk a gáz-, az áram- és a vízszolgálatónak, szinte minden számlánkkal csúszásban vagyunk, bár van olyan társaság, amelyikkel sikerült megállapodnunk a törlesztés ütemében. Itt jegyzem meg, hogy a Csorba telepi vizibázisunkon az áramot már nem használhatunk, mert kikötötték. Ha valakitől nem kapunk segítséget, akkor a közeljövőben becsukhatjuk a „boltot”, saját erőnkből ugyanis nem tudjuk megoldani sporttelepünk üzemeltetését, komplexumunk fenntartását. Még mielőtt valaki megkérdezi, elmondom: a társasági adókedvezményből hozzánk kerülő forintokat nem fordíthatjuk a tetemesre rúgó közüzemi számláink kiegyenlítésére...

Az ügyvezető közölte még, hogy néhány beszállítójának szintén adósa a klub, amely például versenyeztetési költséggel – a sportolók külföldi utazásának ellenértékével –, vagy a könyvelői díjjal ugyancsak tartozik.

A jövő héten azonban mindezek ellenére ünnepelni fognak, miközben remélik, hogy túlélik válságos időszakukat és életben maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában