Helyi közélet

2011.12.06. 16:19

Miskolci villamosok: döntés januárban?

Miskolc - A CAF fellebbezését csütörtökön tárgyalja a KDB, az Ansaldoé időpontját még nem tűzték ki.

Miskolc - A CAF fellebbezését csütörtökön tárgyalja a KDB, az Ansaldoé időpontját még nem tűzték ki.

Leghamarabb január negyedikén derülhet ki valami új a miskolci villamosbeszerzés ügyében. Másfél hete hirdettek eredményt a közbeszerzési eljárásban: a Ganz Skoda lett a nyertes, azaz övé a jog, hogy villamosokat gyártson Miskolcnak. Összesen 31 járműről van szó, amelyek közül az első kettő a szerződéskötést követően két éven belül kell, hogy a városba érkezzen. A miskolci önkormányzat és az MVK Zrt. döntését azonban megfellebbezte a tender két vesztes járműgyártó cége. A spanyol CAF még az eredményhirdetés előtt jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, az olasz AnsaldoBreda (ők lettek a mostani eredmény kihirdetésekor a második helyezettek) pedig a Zöld Nyíl projektigazgatóság információi szerint december 2-án.

Mint megtudtuk, a CAF fellebbezését most csütörtökön, azaz december 8-án tárgyalja a KDB, eredményt legkésőbb január elején hirdet. Az AnsaldoBreda ügyében az eljárás megindításáról még nem kapott értsítést a projektigazgatóság, tudtuk meg Csontos Ágnes projektmenedzsertől.

Miért fellebbeztek?

A CAF (még a döntés előtti) fellebbezésében az ajánlatkérőknek (azaz a miskolci önkormányzat és az MVK Zrt.) a Skodára vonatkozó újabb hiánypótlási felhívását, azaz a magyar-cseh cég pályázatának érvényességét vitatja, nyilatkozta lapunknak még a döntés után a projektigazgatóság.

Az AnsaldoBreda a cég magyarországi képviselője szerint (erről is írt korábban lapunk) azért fordul a KDB-hez, mert szerintük irreálisan alacsony karbantartási összeget ajánlott a Skoda, ezért szerintük ki is kellett volna zárni az eljárásból.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában