Helyi közélet

2011.11.03. 08:36

Gyilkosság Miskolcon: Hazugságot jelzett a gép

Miskolc - A poligráf tévedhet, mondta az emberölés gyanúsítottjának ügyvédje.

Miskolc - A poligráf tévedhet, mondta az emberölés gyanúsítottjának ügyvédje.Megbukott a poligráfos vizsgálaton szerdán az az ötven éves, büntetett előéletű felsőzsolcai asszony, akit a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya azzal gyanúsít, hogy szeptember elején otthonában megölt egy 86 éves miskolci asszonyt, majd a holttestet egy fekete nejlonzsákban a lépcsőházban, a kukák közelében helyezte el.

A hazugságvizsgáló alkalmazását maga a gyanúsított sürgette, mert mind dr. Lichy József, a nő védője munkatársunknak elmondta, a rendőrség nem rendelkezik közvetlen bizonyítékkal védencével szemben, és ő ebben látta ártatlanságának egyetlen bizonyítékát. A nő ellen mindössze annyi szól, hogy a rendőrök birtokába került egy videofelvétel, amin a gyanúsított éppen fóliát vásárolt egy nagyáruházban, amit később a házkutatás során nem sikerült megtalálniuk a rendőröknek.

Mint megtudtuk, hazugságvizsgáló készülék éppen a legmeghatározóbb kérdésre – részt vett-e az áldozat megölésében? – adott nemleges válasz esetében jelzett, ami az ügyvéd szerint még nem sorsdöntő, mert poligráf-eredmény alapján még senkit sem ítéltek el, arra viszont elég lehet, hogy a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását továbbra is fenntartsa. Lichy József elmondta: a hazugságvizsgáló jelzését számos oknak be lehet tudni – már az is aktiválhatja, hogy az alany visszagondol rá, hogy az adott kérdésre korábban milyen választ adott, az emberöléssel gyanúsított nőt pedig eddig egyszer tanúként, hatszor gyanúsítottként hallgatták meg az ügyben. Az ügyvédtől úgy tudjuk, a rendőrség még a nyomszakértői jelentésre várnak, amiből ki kell derülnie, találtak-e akár az áldozat testén, akár a holttest becsomagolására szolgáló fólián olyan nyomot, ami a gyanúsítottat az áldozathoz kötheti.

ÉM-SZP


Miskolc - Hétfő délután búcsúztatták a családtagjai és ismerősei a Deszka-temetőben azt a 86 éves idős asszonyt, akit a közelmúltban gyilkolt meg Szentpáli utcai lakásában egy ötvenéves felsőzsolcai nő.


Miskolc – Szombaton őrizetbe vették, kedden előzetesbe került a feltételezett gyilkos.


Miskolc – A rendőrség egy 50 éves, büntetett előéletű, felsőzsolcai nőt gyanúsít a közelmúltban egy miskolci lépcsőházban holtan talált 86 éves néni megölésével. A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság szerdán elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, aki több hónapja személyes ismeretségben volt az áldozattal.


Miskolc – Megvan a gyilkos, de a rendőrség egyelőre hallgat.


Miskolc – Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.


Miskolc – Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a csütörtökön délelőtt egy miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.


Miskolc – Egyelőre nem pontosított információk szerint egy zsákban halott embert találtak a Szentpáli utca egyik kapualjában Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában