Helyi közélet

2011.11.25. 20:18

Gépészet, informatika vagy Bosch-osztály?

Miskolc - Nyílt napokon ismerkednek a nyolcadikosok a továbbtanulási lehetőségekkel.

Miskolc - Nyílt napokon ismerkednek a nyolcadikosok a továbbtanulási lehetőségekkel.Nagy volt a nyüzsgés az Andrássy Gyula Szakközépiskolában péntek délelőtt, az intézményben ugyanis nyílt napot tartottak, ahol a leendő diákok és szüleik megismerkedhettek az iskola történetével, eddigi eredményeivel, képzési kínálatával, az ott folyó munkával, de az újdonságnak számító Bosch-osztályokkal is.

Érettségi után egyetem

Szűcs Sándor fiával érkezett Kistokajból. Ő csupa jót hallott az Andrássyról.

– Egyelőre tájékozódunk a továbbtanulási lehetőségekről, több iskolát is meglátogatunk – mondta. – Az Andrássynak azonban neve van, aki ide bekerül, biztosan jó helyen lesz – teszi hozzá.

Megtudjuk, az édesapa szeretné, ha fia gépészetet vagy informatikát tanulni. Az úgynevezett Bosch-osztályok csak azért nem jöttek számításba, mert érettségi után az egyetemben gondolkoznak.

– Remélem, eljut a fiam odáig! – jegyzi meg.

A fia, Attila azt sorolja, hol jártak már eddig nyílt napon: a Bláthyban, a Berzeviczyben, de a szíve igazán a gépészethez húz. Kiderül, édesapja autószerelő, így neki is volt már alkalma egy-két műszaki fogást ellesni.

Nehéz kérdés

Kíváncsian várja az iskoláról szóló bemutató előadást Czókóné Nagy Ildikó, aki a fiával és a férjével érkezett.

– Nehéz kérdés a pályaválasztás, nem tudják még eldönteni a gyerekek 14 évesen, hogy mihez lenne kedvük – árulja el tapasztalatait az édesanya. Hozzáteszi: én azt a szakmát szeretném, amit a fiam. Amit szívesen tanul és örömmel csinál, az lesz neki a legjobb.

Az édesapa megjegyzi: voltak a sportcsarnokban a pályaválasztási kiállításon is, ahol szerettek volna többet megtudni a Bosch-osztályokról, de a színpadon olyan hangosan szólt a zene és az ének, hogy végül egy szót sem hallottak.

A nyílt napról senki nem távozott információk nélkül, hisz Kovács János iskolaigazgató és Sándor Csaba, a Bosch Kft. miskolci képviselője minden felmerülő kérdésre válaszolt.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában