Helyi közélet

2011.11.19. 14:53

Fákat ültettek a gyerekekért

Miskolc -  Akik fát ültetnek, gyermeket nemzenek, bíznak a jövőben. Szabályos kis parkot hoztak létre azokból a facsemetékből, amelyeket szombaton délelőtt ültettek el az Avason az elmúlt évben, a körzetben született ötvenöt gyerek tiszteletére.

Miskolc -  Akik fát ültetnek, gyermeket nemzenek, bíznak a jövőben. Szabályos kis parkot hoztak létre azokból a facsemetékből, amelyeket szombaton délelőtt ültettek el az Avason az elmúlt évben, a körzetben született ötvenöt gyerek tiszteletére. A Klapka úton a hideg idő ellenére komoly tömeg gyűlt össze az ünnepélyes fatelepítéshez. Fodor Zoltán, a terület önkormányzati képviselője köszöntőjében elmondta, egy évvel ezelőtt tett ígéretet rá, hogy egy esztendő múlva annyi fát ültetnek el, ahány gyerek születik, ennek a vállalásának tett most eleget a képviselő. Mint munkatársunknak elmondta, szakember válogatta össze a fácskákat, mert arra is figyelni kellett, melyik csemete milyen társaságban és hol érzi jól magát. Hogy a park kellően sokszínű legyen, vannak a fák közt örökzöldek és lombhullatók is.

A fácskák helyét már előre kiásták, és a csemeték edényekben, a gödrük partján várták, hogy végleges helyükre kerülhessenek. Miután elhangzott Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért című verse és a Twist Olivér Gyermekkórus előadásában néhány dal, és a gyerekek elfújták azt az ötvenöt gyertyát, amivel az alkalomra rendelt tortát díszítette, a szülők kisorsolták, melyik lesz az ő gyerekük fája. Azt követően, hogy ez kiderült, lapátot ragadtak, és elültették a csemetéket. Hogy később is pontosan tudható legyen, melyik gyerek fája hol is áll, a listát a most egycsapásra a földből kinőtt parkocska közelében kifüggesztik.

A környéken lakóknak tetszik a kezdeményezés, és azt szeretnék, ha évente megismételnék a faültetést. Az ötvenöt csemete 711 ezer forintba került, de ennél lényegesen nagyobb értéket képvisel majd.

 - ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában