Helyi közélet

2011.10.29. 16:59

Operától a magyar nótáig – Miskolcon és Ózdon

Miskolc, Ózd - A Miskolci Operabarátok Egyesülete „ Ilyen még nem volt! Operától a magyar nótáig” címmel koncertet tartott októberben a miskolci Kamaraszínházban és az Ózdi Művelődési Intézmények patinás, 700 személyes színháztermében az Idősek Hónapja alkalmából.

Miskolc, Ózd - A Miskolci Operabarátok Egyesülete „ Ilyen még nem volt! Operától a magyar nótáig” címmel koncertet tartott októberben a miskolci Kamaraszínházban és az Ózdi Művelődési Intézmények patinás, 700 személyes színháztermében az Idősek Hónapja alkalmából. Mindkét helyen nagy érdeklődés előzte meg a hangversenyt – amelyre minden jegy elkelt -, hiszen először fordult elő az egyesület repertoárjában, hogy opera-, operett-, musical- és daljáték számok mellett magyar nóták is műsorra kerültek.

Az „ Ősbemutatónak” nevezhető koncert nagy sikert aratott. Gyakori vastaps fogadta a műsorszámokat: például Erkel, Rossini, Dvorák, Gounod operarészletei, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Kacsoh Pongrác operett-, daljáték számai mellett Dankó Pista és más szerzők magyar nótái is elhangzottak. Említésre méltó, hogy dr. Emődi Gyula szövegíró és magyarnótaszerző az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület által eddig bejegyzett hetven nótájából a művészek néhányat elénekeltek, amelyeket a publikum tetszéssel fogadott.

Az operabarátok egyesületét vezető Emődi Gyula konferálta a műsort, amelyen fellépett Csák József ( Magyar Állami Operaház tagja), Baranyai Anett és Kolozsi Balázs (a Miskolci Nemzeti Színház tagjai), Jenei Gábor (a Szolnoki Szigligeti Színházban is szerződtetett művész), Újvári Marika (magyarnóta-énekes). A dalok kíséretét Bakos Irina (zongoraművész – tanár) és Burai Sándor (hegedűprímás) cigányzenekara biztosította.

A Miskolci Operabarátok Egyesülete megyeszékhelyi koncertjén Díszokleveleket adományozott Váradi Katalin karmesternek, zeneigazgatónak és Kulcsár Imre színművésznek (a Miskolci Nemzeti Színház tagjai) az operakultúra kiemelkedő művészi támogatásáért, tevékenységéért.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában