Helyi közélet

2011.10.01. 13:54

Minden, a stroke-ról

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egyre többet hallani arról, hogy a stroke mára népbetegséggé vált, évente több mint 50 ezer új beteg kerül agyvérzés vagy „szélütés” miatt kórházba.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egyre többet hallani arról, hogy a stroke mára népbetegséggé vált, évente több mint 50 ezer új beteg kerül agyvérzés vagy „szélütés” miatt kórházba. Ezért is különös jelentőségű, hogy a 20 éve alakult Magyar Stroke Társaság idei kongresszusának programja magába foglalta a stroke teljes spektrumát, így a szakemberek körüljárták a stroke rizikófaktorait, a klinikai tüneteket, a modern diagnosztikus lehetőségeket, az akut stroke-therápiát, valamint az elsődleges és másodlagos stroke-megelőzés témáját, a stroke-on átesett betegek rehabilitációját és gondozását is.

A Miskolci Egyetemen tartott tizedik, jubileumi szeptember 29. és október 1. közötti rendezvény szervezésében a Megyei Kórház Neurologia-Toxicologia-Stroke Osztálya is részt vállalt. Az eseményen több mint 300 résztvevő, köztük neves külföldi professzorok is jelen voltak, többen előadóként.

- ÉM-SzK - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában