Helyi közélet

2011.09.15. 09:08

Nézőpont: Körbe-körbe

<em>Március volt, amikor először írtuk, mekkora problémát jelent az iskolai konyhákra beszállító cégeknek, hogy bár a szerződésükben az szerepel, hogy 75-100 napra fizet a miskolci önkormányzat, de az csak 150-160 nap után egyenlíti ki a számlát. Akkor bár többször is kértük a város vezetését, hogy magyarázzák meg az okokat, nem kaptunk kérdéseinkre érdemi választ.</em>&nbsp; <strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong>

Március volt, amikor először írtuk, mekkora problémát jelent az iskolai konyhákra beszállító cégeknek, hogy bár a szerződésükben az szerepel, hogy 75-100 napra fizet a miskolci önkormányzat, de az csak 150-160 nap után egyenlíti ki a számlát. Akkor bár többször is kértük a város vezetését, hogy magyarázzák meg az okokat, nem kaptunk kérdéseinkre érdemi választ.  Hajdu Mariann jegyzete.Most pedig az derült ki, van cég, amely már 300 napja szállít ingyen az önkormányzat intézményeinek.Azt már régóta tudjuk, hogy nem megy túl jól az önkormányzatoknak, a miskolci sem kivétel ez alól. Sőt. Azt is tudjuk, hogy a körbetartozások (hiszen akinek nem fizetnek, az maga sem tud fizetni) hatalmas méreteket öltenek Magyarországon. És tudjuk azt is, hogy az önkormányzatok és az állam ma a legnagyobb tartozó, így nem csoda, hogy bár évek óta tervezik, a mai napig nem sikerült felszámolni ezt a problémát.

Csak épp oda jutunk, hogy ellehetetlenülnek vállalkozások, és egyszer majd az tűnik fel, hogy a gyerek éhesen jön haza az iskolából, mert mi hiába fizettük a térítési díjat, nem kapott ebédet. Az a szerencse, (szerencse?) hogy a hoppon maradó cégek nem keményítenek be. Továbbra is rendre megérkezik a megrendelt áru, mert ott a sarkukban a konkurencia, amely bármikor a helyükre állna.


Új fejezethez ért a közélelmezési beszállítói történet Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában