Helyi közélet

2011.09.28. 17:26

NEHÉZ HELYZETBEN A MUNKÁLTATÓK: bércsökkenés, stagnáló gazdaság!

Nehéz helyzet elé állítja a kormányzat a munkáltatókat. Nem biztos, hogy lesz miből forrást teremteni az elvárt béremeléshez.

Nehéz helyzet elé állítja a kormányzat a munkáltatókat. Nem biztos, hogy lesz miből forrást teremteni az elvárt béremeléshez.Jelentős kisebbségben vannak azok, akik úgy gondolják, hogy a 2012-es év javuló gazdasági lehetőséget hoz számukra – derül ki a Fizetésemelés 2012 című kutatásból. Márpedig a jelenlegi helyzetük sem túl biztató – mondják a HR vezetők a DEVISE Hungary és a Simconsult most zajló felmérésben.

Romló, stagnáló gazdaság? 

Mint arról Dara Péter, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója beszámolt, a kutatásban – mely a munkáltatóknak a jövő évi bérek és béren kívüli juttatások módosításának szándékát vizsgálja – a válaszadó cégek között (vállalatmérettől, illetve szektortól függetlenül) túlnyomó többségben vannak azok, akik kifejezetten romló vagy legfeljebb stagnáló gazdasági kilátással számolnak. Mindez sajnos visszaköszön a béremelési tervekben is. Az előző évekhez hasonlóan ismét vannak olyan szervezetek, ahol a jelenlegi lehetőségek alapján bércsökkentéssel kalkulálnak.

Irreális bérkompenzáció!

A bérkompenzáció a jelenlegi gazdasági helyzetben sokaknak irreális lehetőség. Márpedig a kormány által bejelentett – a személyi jövedelemadózást, a járulékterheket illető – változások a jövedelmek reálértékének csökkenését eredményezik -  az RSM DTBM Hungary szakértői szerint, illetve a FIZETÉSEMELÉS 2012 kutatás részadatai is ezt mutatják.

Hogy miért is különösen elgondolkodtató mindez?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában