Helyi közélet

2011.09.09. 17:54

Milliárd az együttműködőknek

Miskolc - Huszonhárom klasztert támogat pályázati pénzzel a regionális fejlesztési tanács.

Miskolc - Huszonhárom klasztert támogat pályázati pénzzel a regionális fejlesztési tanács.A Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása című pályázat eredményeként 23 projektet támogatásra, több mint 1 milliárd forint értékben az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács. A nyertes projektek legnagyobb része az induló klaszter kategóriába tartozik és többségében a régió fejlettebb városaihoz kapcsolódik.

Kicsik és nagyok is

Az ÉMOP keretében a pályázati felhívást az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési programja keretében hirdették meg februárban. Alapvető cél a vállalkozások közötti együttműködések előremozdítása, a klaszterek versenyképességének növelése, közös beruházások megvalósulásának és az innováció orientált fejlesztések és együttműködések létrejöttének támogatása volt. A konstrukcióra 1,29 milliárd forintos keret állt rendelkezésre. A megpályázható összeg alsó határa 10 millió forint volt, a felső határ vállalati együttműködés esetén 50 millió, induló klaszterek esetén 30 millió, fejlődő klaszterek esetén maximum 150 millió forint volt.

Elég volt a pénz

A május 13-i határidőre 32 pályázat érkezett be. A befogadási és jogosultsági kritériumoknak való nem megfelelés miatt 3 pályázatot elutasítottak. A 29 befogadott pályázat támogatási igénye 1,28 milliárd forint volt összesen, ami csaknem azonos a rendelkezésre álló keret nagyságával (1,29 milliárd forint).

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában