Helyi közélet

2011.09.05. 14:40

2. Fehérkő-lápa Hillclimb a Bükkben

Miskolc - Szeptember 10-én újból elrajtol a Fehérkő-lápa Hillclimb hegyikerékpáros és terepfutó nyílt, hegyi időfutam verseny, mely idén a Mountainbike Challenge versenysorozat zárófutama is egyben.

Miskolc - Szeptember 10-én újból elrajtol a Fehérkő-lápa Hillclimb hegyikerékpáros és terepfutó nyílt, hegyi időfutam verseny, mely idén a Mountainbike Challenge versenysorozat zárófutama is egyben.A Fehérkő-lápa Hillclimb Hegyikerékpár- és Terepfutó verseny közvetlenül Miskolc város nyugati végén, Felső-Majláth és a Bükk találkozásánál indul. 7320 méter hosszúságú útvonala a „Bánya-Bükk” vadregényes tájain halad át, és az egyedülálló szépségű fenyvesben fekvő Fehérkőlápai Turistaház kertjében ér véget.

A szintkülönbség 376 méter, melyet közepesen nehéz terepen, javarészt zúzottköves, murvás, helyenként sáros talajjal megküzdve kell a versenyzőknek teljesíteni. A verseny útvonalán több helyen is rendkívüli panoráma fogad a város, és a környező települések irányába. Tiszta időben jól kivehető a Magas-Tátra vonulata, és a tokaji Kopasz-hegy is.

Limitált létszám

Továbbra is a leggyorsabbak (hegyikerékpár és terepfutás) kapják a Fehérkő Lába kitüntető címet és a kupát, amit tavaly Fábián Norbert az Ózdi KE színeiben 27 perc 6 másodperces idejével megérdemelten emelhetett a magasba. Idén nagy csatára számíthatunk, hiszen a verseny szervezői meghívták az idei év Karancs Királyát, azaz Fenyvesi Pétert (Bringabanda SC), hogy mérje össze erejét a tavalyi év Fehérkő-Lábával.

A versenyen résztvevők száma limitált (terepfutó: max. 100 fő; hegyikerékpáros: 150 fő), ezért a szervezők kérik, hogy a szabad helyekről folyamatosan frissített weboldalukon, a nevezés menüpont alatt tájékozódjanak az érdeklődők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában