Helyi közélet

2011.08.30. 12:56

Robbanásveszély Felsőzsolcán

Miskolc, Felsőzsolca - A Miskolci Tűzoltóság ügyeletét kedden reggel értesítették arról a tűzesetről, mely Felsőzsolca belterületén a Polgármesteri Hivatal épületének udvarán egy gépjárműben keletkezett, melyben lánghegesztéshez használatos gázpalackok is voltak.

Miskolc, Felsőzsolca - A Miskolci Tűzoltóság ügyeletét kedden reggel értesítették arról a tűzesetről, mely Felsőzsolca belterületén a Polgármesteri Hivatal épületének udvarán egy gépjárműben keletkezett, melyben lánghegesztéshez használatos gázpalackok is voltak. A két gépjárművel kiérkező 12 tűzoltó a helyszínen egy tejesen kiégett Hyundai típusú kisteherautót talált. A szomszédok, illetve a helyszínen lévő önkormányzati dolgozók a tüzet eloltották, azonban a dissous-acetilén, és az oxigén palackok felmelegedtek, nagy hőterhelésnek voltak kitéve, mely robbanásveszélyt jelentett. Az egységek a járműből kiemelve biztonságosabb helyre szállították a palackokat, és gondoskodtak azok folyamatos hűtéséről. Egyidejűleg intézkedtek a rendőrség irányába az acetilén palack kilövésére.

A polgármesteri hivatalból 50 dolgozónak, illetve a 100 méteres övezetben található lakóházakból, további 15 személynek kellett ideiglenesen elhagynia munkahelyét, illetve otthonát.

A Megyei Rendőrkapitányságról kiérkező két mesterlövész a még túlnyomás alatt lévő acetilén palackot kilőtte, majd a keletkezett lángokat az előre szerelt védősugarakkal rövid idő alatt elfojtották a tűzoltók.

Az eset során személyi sérülés nem történt, a veszély teljes elmúltával a dolgozók, illetve a lakók visszatérhettek munkahelyükre, és otthonaikba - tájékoztatta a Borsod Online-t Bódi Zoltán, Miskolci Tűzoltóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában