Helyi közélet

2011.08.17. 09:43

Mi lesz a fesztiváligazgatói poszttal?

Miskolc - Lejár az operafesztivál igazgatójának szerződése. Pályáztatásról nem hallani, csak kinevezésről.

Miskolc - Lejár az operafesztivál igazgatójának szerződése. Pályáztatásról nem hallani, csak kinevezésről.Bár augusztus végén lejár Bátor Tamás, a Miskolci Operafesztivál Kht. ügyvezető igazgatójának szerződése, még mindig nincs hír arról, hogy a városvezetés mikor írja ki a pályázatot a posztra. (Még júniusban írtuk, megtehetnék, hogy újra kinevezik az igazgatót, de ők azt nyilatkozták, ragaszkodtak a feladat megpályáztatásához „hogy mindenki azonos eséllyel indulhasson.”) Most azt is hallanai, mégsem lesz pályáztatás, hanem kinevezik az új igazgatót. Ám nem Bátor Tamást, hanem a kht. egy korábbi ügyvezetőjét, Lovas Károlyt. Azt is hallottuk, hogy Lovas Károly már hónapok óta dolgozik Bátor Tamás mellett – mint önkormányzati biztos.

"A legjobb megoldás"

Dobos Tímeától, a miskolci önkormányzat szóvivőjétől kérdeztük, igaz-e, hogy nem lesz pályázat, hanem új igazgatót neveznek ki. A szóvivő válaszlevelében hosszan kifejtette, hogy „a kulturális eseményeket össze kell fogni, hogy Miskolc valóban a kultúra városa lehessen. A városvezetés a lehető legjobb megoldáson dolgozik.” Arról is ír, hogy aznap is lesz egy egyeztetés az önkormányzat és az operafesztivál vezetése között, és hogy a legfontosabb feladat a kulturális élet új pályára állítása. Csak amikor az egész kultúrát érintő tárgyalások lezárulnak adhatnak bővebb információt, fogalmaz. Az ügyvezetői posztra és Lovas Károly pozíciója kapcsán feltett kérdésre ennyit ír: „személyi kérdésekről egyelőre nincs szó, önkormányzati biztosi pozíció pedig nem létezik.”

Újra megkérdeztük, akkor most megerősítik vagy cáfolják a hírt: nem ír ki a város pályázatot az operafesztivál ügyvezető igazgatójának posztjára. Cáfolják-e, hogy Lovas Károly lesz az új igazgató?

A válasz: Az ügyvezetői poszt kapcsán személyi kérdésekről egyelőre nincs szó. Megbeszélés zajlik Bátor Tamás és az önkormányzat között.

"Tervezni nem merek"

Bátor Tamás az Észak-Magyarországnak elmondta, valóban aznapra várta a vagyongazdálkodási osztály megbízottjait, a cég áttekintése miatt érkeztek, de más jellegű megbeszélés nincs közte és az önkormányzat között.

Meglátása szerint a céggel minden rendben, sikeresebben nem is lehetne működtetni. A pályázatról neki sincsenek hírei. Úgy tudja, ha tervezné az önkormányzat a kiírását, akkor már a nyári közgyűlési ülések valamelyikére előterjesztették volna, mert a kiírást a közgyűlés döntésének kell megelőznie.

– Tervezni nem merek a következő év programja kapcsán, holott nap mint nap keresnek meg felkérésekkel – mondta az Észak-Magyarországnak. – Nem tudni, milyen központi és milyen önkormányzati támogatásra számíthatunk. Egyfajta garanciára volna szükség a fenntartó részéről.

Megjegyezte, telnek a hónapok, és az ő életét is rendezni kellene. Azaz ha van az önkormányzatnak más jelöltje, nyilatkozniuk kellene.

Kérdeztük, dolgozott-e mellette Lovas KárolyBátor Tamás igennel válaszolt: május 26. és augusztus 12. között, és nagyon korrekt, harmonikus volt a viszonyuk. Igaz viszont, hogy nem kapott róla írást az önkormányzattól, hogy mi a megbizatása.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában