Helyi közélet

2011.06.02. 07:52

MVK: Új menetrend, forgalmi változások

<p>Miskolc -&nbsp;A hónap közepétől nyári menetrend szerint közlekednek az MVK-buszok és villamosok.</p>

Nyári menetrend szerint közlekednek a buszok, villamosok június 16-ától, a változásokról (amelyek a vonalhálózatot is érintik) tegnap tartott sajtótájékoztatót az MVK Zrt. Ez utóbbi kapcsán újdonság, hogy június közepétől éjszakai járatokként hirdeti meg a közlekedési vállalat a személyzeti járatait, a változások egy későbbi – ha igény lesz rá – éjszakai vonalhálózat alapját jelenthetik. További változás, hogy több vonalat összekötnek (erről nemrégiben be is számolt lapunk), így például a 8-as és a 18-as járatokat, valamint 34-est és a 38-ast. Az előbbi 8-as néven a Repülőtér és a Hűtőház között, az utóbbi 38-as viszonylatként az Arany János utcától a Tampere városrészen át a Villanyrendőr érintésével Bodótetőig közlekedik. Hosszabb lesz a 67-es útvonala is, néhány járat Komlóstetőig megy majd. A 21-es járatai közül öt (igazodva az InterCity-k indulásához) a Tiszaiig megy majd, a 24-es néhány járata pedig a Mechatronikai Ipari Parkot is érinti műszakváltásokkor.

Ritkuló MVK-járatok

A nyáron a legtöbb vonalon ritkulnak a járatok, kivétel a 2-es busz, amely sűrűbben közlekedik. Az 1-es és az 1A-s buszok sűrűségén azonban nem változtatnak, mert a villamosprojekt munkálatai miatt közlekedő villamospótlókra való rásegítés is a feladatuk.

A Zöld nyíl projekt kapcsán a sajtótájékoztatón elhangzott, június 16-ától újabb forgalmiváltozások várhatók. A nyári menetrendváltással egy időben változik a villamosközlekedés rendje. Folytatódik a pálya felújítása a Thököly utca és Diósgyőr között, valamint a Tiszai pályaudvar és a Tüzér utca között. Ezért a Tiszaitól a Selyemrétig villamospótlók járnak majd. A Thököly utcai megállóhely és térségének átépítése miatt már a Malomszög utcától villamospótlók közlekednek Diósgyőrig (illetve a Vasgyárig) a nyár végéig. (A részletekre még visszatérünk.) 

A tervek szerint a nyár végén a Kiliáni betétvégállomásig adják vissza a síneket a villamosoknak. Novemberig készülnek el a villamos jelenlegi végállomásáig, december 31-ig pedig a pálya Felső-Majláthig való meghosszabbítással is elkészülnek. Jó tudni, háromféle villamos közlekedik majd a jövőben, 1-es, 2-es, és valószínűleg egy 1A-s nevű, az előző kettő úgy jár, mint eddig, az utóbbi megy majd végig Felső-Majláthig.

ÉM-HM


Kapcsolódó MVK cikkek:

Miskolc - Legkorábban augusztusban köthetik meg a szerződést, ha sikeres lesz a tender.

A videó a Zöld Nyíl Villamosprojekt Diósgyőr és Felső-Majláth közötti szakaszát mutatja be.

Miskolc - Hogyan közlekhetünk az Újgyőri főtéren és környékén a Zöld Nyíl villamosprojekt... 

Miskolc - Volt, aki azt javasolta, állítsák le a villamospálya meghosszabbítási... 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában