Helyi közélet

2010.11.23. 10:15

Ítélethirdetés várható a kesznyéteni ügyben

<p>Miskolc, Kesznyéten - Várhatóan ítéletet hirdet a bíróság kedden a kesznyéteni áram-ügyben. Az eset két évvel ezelőtt történt, egy ember meghalt és ketten megsérültek, miután egy olyan ház udvarára akartak bemenni, ahol a tulajdonos áramot vezetett a kerítésbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyéten községben.</p>

A 69 éves férfi - Szoboszlai Barnabás - ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete a vád, mivel a kertbe behatolók egyikét megölte, egy másiknak súlyos, harmadik társuknak pedig könnyebb sérüléseket okozott az elektromos áram alá helyezett vezeték 2008. június 30-án, éjszaka.

Mint emlékezetes, Szoboszlai Barna a kertjében termelt zöldséget árammal védte a tolvajoktól mégpedig úgy, hogy a vezetékeket paradicsomkarókra tekerte. 2008. június 30-án három helybeli férfi behatolt a kertbe, hogy uborkát szedjen. Mindhármukat megrázta az áram, az egyik ember elhunyt, társai pedig megsérültek, egyiküknek az egyik kezén több ujját amputálni kellett. A vádlott azzal védekezik, hogy elkeseredésében vezetett áramot a zöldségek közé, mert előzőleg több alkalommal is meglopták.

- Független Hírügynökség -


Korábbi cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában