Helyi közélet

2010.10.27. 17:44

Elhunyt Zsigmond Márta, az Ez a Divat egykori főszerkesztője

<p>Miskolc - 80 éves korában elhunyt Zsigmond Márta - dr. Komlósi Jenőné -, aki másfél évtizeden át volt az egyetlen akkor magyar közéleti és divatlap, az Ez a Divat főszerkesztője.</p>

Évtizedeken át az egyetlen pártonkívüli főszerkesztő volt a szocializmusban. Az Ez a Divatot szerény brossúrából európai színvonalú színes magazinná fejlesztette, nem véletlenül nevezték „a divatújságírás nagyasszonyának”. 57 éven át publikált, 70 évesen még önálló műsora volt az egyik,majd a másik nagy kereskedelmi csatornán. Az első magyarországi magán médiaiskola, a Komlósi Oktatási Stúdió egyik alapítója.

Vidéki tanítónőből lett újságíró, főszerkesztő. Foglalkozott bel- és külpolitikával, cikksorozatokat közölt tudósokról és táncdalénekesekről, számtalan fiataloknak szóló riport, televíziós forgatókönyv szerzője.

A Pajtás újság levelezőjeként, majd riportereként dolgozott, utána a Világ Ifjúsága újságírója, majd főszerkesztő-helyettese lett, a hetvenes évektől pedig az Ez a Divat, majd a Pesti Divat–Pesti Sport magazin főszerkesztőjeként vált a magyar közéleti és divatújságírás kiemelkedő alakjává.

A legszűkebb családi körben helyezték örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában