Helyi közélet

2010.10.09. 16:33

A síneken ezentúl csak a villamos jár

<p>Miskolc - Kellemetlen ráhajtani – ezért is zárták le a villamospályát a betonbuckákkal.</p>

Azok az autósok, akik a Zöld Nyíl beruházás indulása előtt akár közlekedésre, akár parkolásra használták Miskolcon a Bajcsy-Zsilinszky utat, elborzadva tapasztalják, a villamosvágányok két oldalán úgynevezett gömbsüvegsor – a szexuálisan túlfűtött úrvezetők szerint: fekvőrendőrnő – nehezíti meg, hogy a járművek a villamossínekre hajtsanak. Mivel itt korábban úgynevezett nyílt pályás villamosforgalom zajlott – vagyis a sínekre más jármű is ráhajthatott – többen attól tartanak, hogy a betonbuckák balesetet okozhatnak – vagy legalábbis károsítják a ráhajtó járműveket –, különösen télen, amikor a hó és a latyak alól aligha látszhat ki belőle túl sok.

Lévai István, a miskolci önkormányzat városüzemeltetési osztályának főtanácsosa elmondta: az alapvető változás, hogy az eddigi nyílt helyett egész hosszában zárt lesz a villamospálya, és a sínekre ezentúl csak a veszélyhelyzet-elhárításban rész vevő járművek hajthatnak rá – ezért választja el a vasúti pályát a gömbsüvegsor, mert ezen még balesetmentesen át tudnak hajtani ezek a járművek, de a gépkocsiforgalmat már zavarják. Lévai István kifejtette: a Bajcsy-Zsilinszky úton továbbra is lehetőség nyílik a parkolásra, erre a célra egy 2,3 méter széles sáv áll az autósok rendelkezésére, és így is marad mellette egy 2,5-3 méter széles közlekedő sáv, tehát a gömbsüvegsor nem fogja zavarni az autósokat.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire tekinthető balesetveszélyesnek a pesti autósok által csak a korábbi főpolgármesterről Demszky-pogácsának elnevezett betonfélgömbök végeláthatatlan sora, Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa – a közlekedésbiztonsági szakembereket megkérdezve – elmondta, a gömbsüvegsor a villamos zavartalan közlekedését hivatott biztosítani, és alkalmazása nem ütközik törvényes akadályokba.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában