Helyi közélet

2010.09.20. 14:44

Sajószentpéter polgármesterjelöltjei

<p>Sajószentpéter - Barta József István, dr. Faragó Péter és Zsiros László bemutatkozása.</p>

Barta József István, Fidesz– KDNP
„Jelenleg a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézetben dolgozom, a sajószentpéteriek azonban jobban ismerhetnek tanárként, iskolaigazgatóként. A gyerekek, a szülők és a kollégáim tudták és tudják, hogy mindig számíthatnak rám! Feleségem Sajószentpéteren óvodapedagógusként dolgozik. A fi únk történelem szakos egyetemi hallgató. Sportszerető és a mai napig aktívan sportoló ember vagyok. Innen ered meggyőződésem, hogy még a legjobbnak tartott egyéni teljesítményen is képes javítani a közösség támogatása. A sajószentpéteri polgárok, vállalkozások, közösségek szolgálatát, a körültekintő vállalások megtartását, támogatását, megvédését tartja legfontosabb feladatának.”

Dr. Faragó Péter, MSZP
1946. február 16-án született Miskolcon. 1987-ben, jogi szakvizsgája után Borsodszirákon, a Bartók Béla Mgtsz-ben lett jogtanácsos, majd 1992-től 1997-ig a már átalakult szövetkezet elnöke volt. 1992-től elnökségi tag a Mezőgazdasági Termelők Érdekvédelmi Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetében. 1989. októberben belépett az MSZPbe. 1994. óta a sajószentpéteri választókerület országgyűlési képviselője. 2006-ban sorrendben negyedszer győzött, így megőrizte egyéni mandátumát, 2010-ben nem indult az országgyűlési választásokon. Tervei: Befejezni a sajószentpéteri beruházásokat, amelyek egy modern várossá teszik Sajószentpétert és megteremtik annak lehetőségét, hogy vállalkozások telepedjenek le Péteren.”

Zsiros László, MDF
„Programszervező, nős, két gyermeke van. Az MDF megyei elnöke. Következetesen küzd a Sajógalgóc-Dubicsány bánya megnyitásáért, mert ez nem csak a képzetlen munkaerő számára biztosíthatna tisztességes megélhetést, de révén újraéledhetne a terület bányászhagyománya, a bányászati szakmák oktatása is. A munkanélküliek helyzetét ezen felül hasznos közmunkaprogramokkal javítaná, melyekre nem a költségvetésből kellene forrást biztosítani, hanem az elvégzett munka adná a piaci fedezetét, de a hátrányos helyzetű gyerekek oktatására is rendelkezik elképzelésekkel. ”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában