Helyi közélet

2010.09.26. 17:37

Önkormányzati választás 2010 | Plakátleszerelés miatt előállították a jobbikos jelöltet

<p>Miskolc - A rendőrség előállította Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, mert az Újgyőri főtéren tartott sajtótájékoztató keretében leszerelte a villanyoszlopról a szocialista polgármesterjelölt és képviselő-jelölt plakátját, melyek alatt jobbikos plakátok voltak.</p>


Bíróság elé állítják a miskolci jobbikos polgármester jelöltet

fuggetlen | 2010.09.26 17:09
Miskolc - A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette Szegedi Mártont a Jobbik miskolci polgármester jelöltjét. A rongálással gyanúsított férfit gyorsított eljárá keretében kívánják bíróság elé állítani - közölte a Független hírügynökséggel Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.

17:06 | Valóban nem történt semmi a Jobbik által bejelentett szabálysértések után? – kérdeztük Dobi Tamástól, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, aki elmondta: a mostani kampányidőszakban szinte már mindegyik párt tett bejelentés plakátrongálás miatt, és a Miskolci Rendőrkapitányság számos szabálysértései eljárást folytat ezekben az ügyekben. A rendőrség szabálysértési eljárást maga is kezdeményezhet hivatalból, ha valamelyik rendőr személyesen észleli a plakátrongálást.

A Jobbik feljelentései után kezdődött eljárások még folyamatban vannak, Szegedi Márton tettének azonban a rendőrök személyesen tanúi voltak, ezért állították elő. A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette , és gyorsított eljárás keretében tervez bíróság elé állítani.


15:48 | A politikus a plakátok leszerelése előtt arra hivatkozott: hogy a szocialisták városszerte több mint 250 esetben letakarták a jobbikos plakátokat. Emiatt a törvénytelenség ellen hiába tettek feljelentést a rendőrségen, eddig semmi sem történt. A helyszínen a rendőrök is megjelentek, mivel Szegedi Márton a sajtónak előre bejelentette az „akciót”.

A rendőrök közölték a politikussal, hogy rongálást követett el, ezért szabálysértési eljárás indul majd ellene. Szegedi Márton úgy vélekedett, szó sincs rongálásról, kollégái a plakátokat sértetlen állapotban visszajuttatják az MSZP-irodába. Ellenállást azonban nem tanúsított, beült rendőrautóba.


Előállították a rendőrök a jobbik miskolci polgármester-jelöltjét - szocialista plakátokat tépett le

fuggetlen | 2010.09.26 14:37
Miskolc - Előállították a rendőrök Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci főpolgármester-jelöltjét vasárnap délután, mert egy sajtótájékoztatón letépte a város jelenlegi szocialista polgármesterének választási plakátját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában