Helyi közélet

2010.09.14. 15:17

Emőd polgármesterjelöltjei

<p>Emőd - Kósa Lajos, Kozma Tibor és Lehóczki István bemutatkozása.</p>

Pocsai Enikő, független jelölt nem élt a bemuatkozás lehetőségével.


Kósa Lajos, független

„Az irreálisan magas víz-, szennyvíz-, és szemétszállítási díjak csökkentése, tekintettel a bázishelyek közelségére. A városi csapadékvíz-elvezetőrendszer kiépítése. Az évek óta tervezett bentlakásos idősek otthona és bölcsőde kialakítása. A városi fedett piac kialakítása. Munkahelyteremtés céljából ipari park kialakítása. A helyi vállalkozók foglalkoztatása. A városgondnokság szakipari szolgáltatásainak kialakítása. Közbiztonság javítása a polgárőrség átszervezésével. A helyi egészségügyi ellátás bővítése. Művelődési ház kialakítása. Hely a civil szervezetek részére. A kulturális élet pezsdítése – a pályázati lehetőségek kihasználásával. A sportélet fejlesztése: műfüves kispálya kialakítása. Helyi buszjárat beindítása. Falusi turizmus fejlesztése.”


Kozma Tibor, független

„Konzultálva a városvezetéssel, ígérem, hogy Emőd négy éven belül jelentősen átalakul. Ahhoz, hogy minden itt lakó vagy dolgozó polgár érezhesse a változást, összefogásra, közös gondolkodásra van szükség. Változna a közbiztonság, ha városőrség és térfi gyelő rendszer létesülne. Lakosságbarát önkormányzatra lenne szükség. Jobban ki kellene használni az oktatási intézményeket. Idős lakók otthonát kellene létesíteni. A természeti adottságainkat a város javára fordítani, tenni a turizmus fellendítéséért. Új parkolókat, hidakat, utakat, vízelvezetőket építeni, a városrészeket arányosan fejleszteni. Szélesíteni kellene az egészségügyi ellátást. Szorosabbra fűzni az egyházakkal a kapcsolatot. Adornát és Istvánmajort bevonnánk Emőd életébe. ”


Lehóczki István, Fidesz-KDNP, Nemzeti Fórum Egyesület

„A város fejlesztése egy folyamat, melyet nem szabad választási ciklusokra bontani. Mára a településfejlesztés szakmává vált, ezért úgy gondolom jó, ha a polgármester rendelkezik ilyen hozzáértéssel, tapasztalattal. Az elmúlt 5 ciklusban Emőd polgármestereként minden nap számon kérhető és felelősségre vonható voltam. Szükségessé vált bölcsődei férőhelyek kialakítása, szükség esetén új bölcsőde építésével. Új piactér építését tervezzük. Vannak olyan ígéretek, melyeket kizárólag kormányzati támogatással, vagy pályázati úton tudunk megvalósítani. Ilyen a csapadékvíz elvezető rendszer, melynek tervei már részben elkészültek. Így valósítható meg egy új művelődési ház, illetve bentlakásos idősek otthonának építése is. ”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában