Helyi közélet

2010.08.16. 08:37

Töltött káposzta fesztivál Vadnán

<p>Vadna - A népdalok háttérbe szorították a „névadót”, de ezt senki sem fájlalta.</p>

Az ember arra számított volna, hogy kisebb-nagyobb üstökben, bográcsokban csendesen rotyog a töltött káposzta a faluház mögött felállított sörsátrak árnyékában, vagy a jelenlévők könyékig zsírosan, lázasan csavarják káposztalevelekbe a rafináltan ízesített darált húst – ehelyett minden arc a színpad felé fordult, ahonnan már-már elfeledettnek hitt népdalok csendültek fel.
A szombaton megrendezett vadnai töltött káposzta fesztivál ugyanis nem a töltött káposztáról szólt, hanem az együttlét, az együtt éneklés, a hagyományápolás öröméről. Az Őszirózsák Nyugdíjas Klub által szervezett fesztiválon nyolc csoport lépett fel, népdalokat énekeltek, majd hogy tényleg a töltött káposztának is jusson egy kis szerep egy töltött káposzta fesztiválon, együtt ették meg azt az 1500 tölteléket, amit éjszaka az asszonyok jó előre megfőztek. Így semmi sem vonta el a dalostalálkozón fellépők műsoráról a figyelmet.

 - ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában