Helyi közélet

2010.08.03. 16:57

Önkormányzati választás 2010 | Rend, kultúra, biztonság

<p>Miskolc - A Jobbik minden körzetben saját jelöltet állít az önkormányzati választásokon.</p>

Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos elnökhelyettese, az Európa Parlament képviselője volt a vendég azon a sajtótájékoztatón, amin a miskolcialapszervezet nyilvánosságra hozta az önkormányzati választásokon induló miskolci jelölteknévsorát. Az alapszervezet a közelmúltban egyhangúlag szavazta meg, hogy polgármesteri címért Szegedi Márton miskolci elnök lépjen a kötelek közé.

Készül a program

A Jobbik miskolci programját egyelőre kulcsszavakban ismertette Szegedi Csanád. Elmondta: a „lokálpatrióta nemzeti konzultáció” eredményeként 2500 ember vette fel a kapcsolatot a Jobbikkal, és osztotta meg ötleteit, melyek közül a párt többet be kíván építeni programjába. Azt szeretnék, ha Miskolca kultúra, a rend és a biztonság Kárpát-medencei fővárosa lenne, így mindenképpen megtartanák és bővítenék a bevált kulturális rendezvényeket. A kocsonya- és az operafesztivál mellett azt szeretnék, ha Vass Albert és Szabó Dezső műveivel is megismerkedhetnének az emberek, lenne rovásírás szakkör, magyar kézműves szakkör, s más, a hagyományainkat népszerűsítő rendezvények.

A rend megteremtéséhez Szegedi Csanád szerint fel kell számolni a káoszt, mert Miskolconaz etnikai, segélyezési megélhetési problémák jelentik a legnagyobb kihívást. Önfenntartó börtönöket, csendőrséget hozna létre a párt. A segélyezést munkához kötné, amit közmunkaprogramokkal, szociális műhelyek létrehozásával biztosítana. Tervezik legalább 200 kilométer kerékpárút megépítését is, amiben a segélyezettek éppúgy részt vehetnek, mint a kátyúzásban, hómunkában, gátépítésben. A biztonság a Jobbik számára Miskolconlét-, élelmiszer-, energiabiztonságot jelent. Uniós mintára megteremtenék az öko- és biotermesztés alapjait, és ezzel a módszerrel műveltetnék meg a város saját termőterületeit, míg az energiaellátást megújuló forrásokból fedeznék.

- ÉM-SZP -

Polgármester-jelölt: Szegedi Márton (formatervező iparművész)

1. Körmöci Attila (tanár)

2. Misli Ernő (tanár)

3. Szabó Attila (egyetemi hallgató)

4. Kovács Gyula (sportedző)

5. Pecsét István (egyetemista)

6. Kalivodáné Palóczi Csilla (tanár)

7. Badány Lajos (mérnök-közgazdász)

8. Kassay Józsefné

9. Kiss Andrea (vendéglátós)

10. Taksár József (elektroműszerész)

11. Vincze István (pedagógus)

12. Szalai Zsolt (szociológus, ref. hitoktató)

13. Győri Nikoletta (egyetemista)

14. Molnár Andrea (főiskolai hallgató)

15. Szegedi Márton (formatervező iparművész)

16. Sztancsik Barnabás (tanár)

17. Pakusza Zoltán (tanár)

18. Jakab Péter (tanár)

19. Takács Attila (egyetemista)

20. Marosi Zoltánné (tanár, főállású anya)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában