Helyi közélet

2010.08.13. 09:09

Itt is, ott is pattog a labda

<p>Miskolc - Csütörtökön délután még az NB II-es DVTK labdarúgócsapatának edzésén is pattogott a labda.</p>

Nyolc napja a miskolci városháza sajtóreferense – lapunk azon kérdésére, hogy született-e egyezség, és mikorra várható szerződéskötés a DFC Kft. adás-vételéről – azt a választ adta, hogy még van néhány részlet, ami tisztázásra vár. A kérdésünk csütörtökön is változatlan volt, a városházán tett érdeklődésünk során arról kaptunk tájékoztatást, hogy az adás-vétel ügyében a tárgyalások lefolytatásra a miskolci közgyűlés által felhatalmazott Káli Sándor, Miskolc polgármesterének távollétében ezúttal Orosz Lajos alpolgármester adhat választ.

– Golyóstollal a kézben állunk, és várjuk, hogy a vételi ajánlatot tett cég jelezze, hogy hol és mikor írható alá a szerződés – mondta Orosz Lajos. – Ugyanis a mi részünkről minden olyan lépést megtettünk, amire szükség volt ebben az ügyben. A labda nem nálunk pattog, a vételi szándékkal jelentkezőknek kell meghozniuk a döntést. Hogy erre mikor kerülhet sor, azt sajnos nem tudjuk, ez nem az önkormányzaton múlik.

Az aragósok

Mint azt Orosz Lajossal folytatott beszélgetésünk után megtudtuk: a vevőjelölt képviselői csütörtökön Miskolcon jártak. Az Észak-Magyarország információ szerint előbb az önkormányzat képviselőivel tárgyalt a négyfős delegáció, majd Diósgyőrben a klubházban folytattak megbeszéléséket az Arago Zrt.-nél dolgozók. Tudomásunk szerint ez utóbbi a tárgyalásaikon a klubot működtető DFC Kft. néhány hitelezőjével folytattak megbeszéléséket a tartozások kiegyenlítésének lehetőségeiről. Úgy tudjuk, hogy személyi kérdésekről nem esett szó Diósgyőrben, viszont ezen a héten az aragósok, a cégcsoporthoz tartozó Sánta Gergő vezetésével több labdarúgó szakemberrel is tárgyalásokat folytattak egy esetleges diósgyőri szakvezetői szerepvállalásról.

A csapat

Nagyjából abban az időben, amikor a vételi szándék jeleit mutató cégcsoport emberei távoztak Diósgyőrből, bezárult az játékosöltöző ajtaja, ahol előbb a labdarúgók, majd később, az edzőkkel kiegészülve megbeszélések kezdődtek. Történt mindez edzésidőben, és sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz megtartva a csütörtökre kiírt foglalkozás. Nem így történt, végül a labdarúgók a pálya felé vették az irányt és részt vettek a foglalkozáson. A történteket Lippai Ákos, a DVTK játékosa eképpen foglalta össze:

– Amikor az edzés kezdődött volna bezártuk az öltöző ajtaját, kértük az edzőket, hogy hagyjanak minket magunkra, hagy beszéljük át helyzetünket, később aztán őket is bevontuk a beszélgetésbe, és így csak egy órával később mentünk ki edzeni. A témát a labdarúgók felé felhalmozott adósságok rendezése jelentette, azt hiszem nem mondok újat senkinek azzal, aki egy kicsit is figyelemmel követte a Diósgyőrben zajló eseményeket, hogy a felkészülést mindenfajta pénzbeli juttatás nélkül csinálta végig a csapat, és többen vagyunk, akik hónapok óta várunk a pénzünkre. Ez ügyben kedden történt fejlemény, amikor Orosz Lajos alpolgármesterrel és Nagy Bélával, a klub ügyvezetőjével találkoztunk, és ott az az ígéret hangzott el, hogy csütörtökön, de legkésőbb pénteken megkapjuk egy havi járandóságunkat, ami nem egyenlő az egy havi bérjellegű kifizetéssel. A helyzet az, hogy csütörtökön ez nem történt meg. A pénteki napról is szó esett az öltözőben, és arra az álláspontra jutottunk, hogy amennyiben a délutáni edzés előtt sem jutunk hozzá ezekhez az összegekhez, ez esetben nem veszünk részt a tréningen, és ennek folyományaként a vasárnapi bajnokin sem. Szeretném, ha senki nem értené félre a helyzetet: nem zsarolunk, nem fenyegetünk senkit, mi csupán a felelős emberek ígéretének beváltását várjuk, a labda nem a mi térfelünkön pattog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában