Helyi közélet

2010.07.15. 16:46

Fröccsből lesz a kerítés a Miskolctapolcai kacsapartin

<p>Miskolc - A fesztivál bevételének egy részét a Hejő védműveinek megerősítésére ajánlják fel.</p>

Kétnapos gasztronómiai és  kulturális  fesztivált rendez a hétvégén Miskolctapolcán a Hejőmenti Településszövetség. A fesztivál fővédnöke Tállai  András, önkormányzati államtitkár,  felelőse pedig Csetneki  László, a Magyar Gasztronómiai Szövetség észak-bükki régióelnöke – tájékoztatott Orosz László, fesztiváligazgató. A sokszínű program szombaton Kacsapartival indul, szerda éjfélig lehet bárkinek jelentkezni a tetszőleges technológiával elkészített kacsafőző (és sütő) versenyre. Lesz kovászos uborka bemutató és a Gárdonyi Művelődési ház biztosít kulturális programot a vendégeknek a Hejő ligetben. Aki megszomjazik ellátogathat a Fröccs és Szóda szekcióba, ahol megkóstolhatja „ A leghosszabb hosszúlépést” és Fröccs-diplomát is szerezhet.

Vásári kavalkád

Vasárnap ugyanott hagyományőrző fesztivál keretében mutatkozik be a szövetség 13 települése. A fesztivál programjaihoz kapcsolódik a Miskolctapolcáért Egyesület szervezésében a IV. Szent Benedek Nap – tudtuk meg Orosz  B.  Erika elnöktől. A Barabits sétányon meghirdetett programba kizárólag miskolci művészeket hívtak meg. A „kacsasiratást” a Nagyszentbenedek - hegyi nyitott pincék napja keretében vasárnap tehetik meg az érdeklődők a helyi Borbarát Egyesület meghívására. A fesztivál bevételének egy részét a Hejő védműveinek megerősítésére ajánlják fel – emelte ki Orosz  B.  Erika.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában