Helyi közélet

2010.06.07. 14:00

Árvíz miatt nem volt tanítás Abaújszántón

<p>Abaújszántó - A településen csütörtök éjjel a Szerencs- és az Aranyos-patak újból több helyen kilépett medréből –sok száz ember többnapos megfeszített munkája ellenére is – és elárasztotta a város nagy részét.</p>

A veszélyhelyzet miatt pénteken nem volt tanítás az iskolában, kaptuk a hírt a helyi általános iskola igazgatójától, Stajzné Kender Ilonától, aki elmondta: a város polgárai a veszély ellenére szívesen nyújtanak segítséget a környező települések árvízkárosultjainak, kitelepítettjeinek. Szombaton az iskola tanárai, dolgozói a polgárőrökkel, katonákkal közösen az iskola tornatermét, napközi otthonát és egyéb termeit pakolták ki, alakították át mintegy 170-180 ember fogadására, akik az ország más területéről érkeztek Abaújba, hogy segítsék az árvízi védekezést. Abaújszántón most a károk felvételét, a házakból a víz, iszap eltávolítását és a környezet fertőtlenítését végzik az emberek. A város útjairól az áradat levonult, az útlezárásokat feloldották.

ÉM/KHE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában